Türkiye’de ilk kez 2009 yılında İstanbul’da İran kaynaklı bir yakalamada rastlanan metamfetamin zehri 2019 yılından itibaren 81 kentin tamamının sokaklarında görüldü. Yapılan araştırmalarda; Günümüzdeki en büyük tehdidinin bu madde olduğu ifade edildi.

Denizciler Mahallesinde Yollar Yenileniyor Denizciler Mahallesinde Yollar Yenileniyor

ARTAN METAMFETAMİN BAĞIMLIĞI EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ

İçişleri Bakanlığının başlattığı operasyonlarla ülke genelinde ve özellikle ilimizde artarak devam eden uyuşturucu operasyonlarında önemli miktarda metamfetamin ve birçok uyuşturucu madde ele geçirildi.

Hatay Valiliğinin de hassasiyetle üzerinde durduğu konuyla alakalı olarak metamfetamin ile Mücadele Akdeniz Bölge Toplantısı gerçekleştirdi.

GENÇLER VE ÇOCUKLAR TEHDİT ALTINDA

Oldukça önemli olan konunun ciddiyeti vatandaşları endişelendirirken, Son 5 yılda iyice artan metamfetamin kullanımı ülkenin en büyük sorunlardan biri haline geldi. Özellikle gençleri hatta çocukları tehdit eden durumun daha çok önleme boyutuna ulaşmadan engellenmesi gerektiği vurgulandı.

TAKİP EDİLMESİ GEREKEN BİR DURUMA GELMİŞTİR
Metamfetamin olaylarıyla ilgili olarak yapılan Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı tarafından “Metamfetamin, Türkiye ve Dünyadaki Durumu” adlı raporda; “Genç nesilleri ve ortak geleceğimiz için en önemli tehditlerden biri olan uyuşturucu sorunu ile mücadelede, bağımlıları kısa bir sürede ölüme götüren olumsuz etkileri, dünya genelinde en çok yakalanan sentetik uyuşturucu olması, kullanım yaygınlığının her geçen gün artması, oluşturduğu sağlık sorunlarının yanında toplumsal güvenlik zafiyetine sebep olması gibi nedenlerle metamfetamin önemle takip edilmesi gereken bir duruma

gelmiştir.” denildi.

VATANDAŞLAR DAHA ÇOK ÖNLEM ALINMASINI İSTİYOR

Uyuşturucu madde kullanımı, satışı yer ve temininde yaş oranında düşüş olması sebebiyle endişe duyan aileler, Hatay’ın her noktasında, okul çevrelerinde, parklarda, kalabalık alanlar gibi yerlerde polis ekiplerinin arttırılmasını ve sık sık denetim yapılmasını istedi. Karanlık olan sokakların ve ara sokakların tespit edilerek hassasiyetle ışıklandırılmasını ve bölgenin her noktasında güven ortamının oluşturulması gerektiğini vurguladılar. Erhan UNAY

Editör: Haber Merkezi