Hatay’da Uyuz Alarmı! Hatay’da Uyuz Alarmı!

Törene Hatay MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Hassa Kaymakamı Osman Acar, Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak, ilçe protokolü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Turan, Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi ile akademik ve idari personeli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Hassa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Haşimi Hassa Meslek Yüksekokulunun inşasında katkısı olan başta Rektör Prof. Dr. Veysel Eren olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti. 
Hassa Kaymakamı Osman Acar ve Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak, temeli atılan Hassa Meslek Yüksekokulunun yeniden inşasının yaşanan 6 Şubat depremlerinin izlerinin silinmesi adına büyük bir önem taşındığını belirttiler. 
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, 6 Şubat depremlerinin üniversitemizin bazı birimlerinde tamamen yıkıma bazılarında ise büyük hasarlara sebep olduğunu belirtti. 
6 Şubat depremleri sonrası 305 bin metre kare kapalı alanda tadilat gerçekleştirdikleri belirten Rektör Eren, kampüs içerisinde yapımı tamamlanan 5 bin öğrencinin aynı anda ders görebileceği Merkezi dersliğin hizmet vermeye başladığını söyledi. 
 Eren, Hassa Meslek Yüksekokulunun temelinin atılmasında büyük emeği olan başta Hassa Kaymakamı Osman Acar olmak üzere emeğin geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. 
Açılış konuşmalarının ardından Müftü Yardımcısı Hasan Fındık tarafından dua okunarak yeni binanın temeli atıldı.
6 derslikten oluşan Hassa Meslek Yüksekokulun binasında laboratuvarlar, çalışma ofisleri, kütüphane, konferans ve toplantı salonu bulunuyor.
 

Muhabir: Zeynep Yüksek