Hatay Tabip Odası Adına açıklamalarda bulunan Başkan Dr. Sevdar Yılmaz, “Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü fiilen kapatılıyor.” Dedi.

EN ÇOK ETKİLENENLER KANSER HASTALIĞI OLAN VATANDAŞLAR

Yaptığı açıklamasında duruma tepki gösteren Başkan Yılmaz, “Bilindiği üzere yaklaşık 20 yıldır uygulanmaya çalışılan ‘’Sağlıkta Dönüşüm Programı’’ nedeniyle sağlık alanında şiddet, aşırı iş yükü, malpraktis sorunları, itibarsızlık, ancak aylar sonrasına verilen randevular ve çözüm bulamayan hastalar gibi birçok sorun yaşanmaktadır. Sağlık Bakanlığı hekimlerin çığlığını duymamaktadır. Çözül(e)meyen bu ve benzeri sorunlar yüzünden hekimler ya ülke dışına göç ediyor, ya çalıştığı şehri değiştiriyor yada kamudan istifa edip özele geçiyor. Bu durumdan en çok etkilenenler kanser hastalığı olan vatandaşlar oluyor.”

3 TIBBİ HEKİM OLMASI GEREKİRKEN 1 HEKİM VAR VE TAYİNİ ÇIKTI

"10-15 Yıl Sonra Kanser Vakalarıyla Karşılaşacağız" "10-15 Yıl Sonra Kanser Vakalarıyla Karşılaşacağız"

“2022 yılında güncellenen Personel Dağılım Cetveline göre Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3(üç) Tıbbi Onkoloji Uzmanı Hekim olması gerekirken halihazırda 1(bir) Uzman Hekim görevli olup 3(üç) hekimin işini yapmaya çalışmaktadır. Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yapmakta olan ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı yetiştirmesi gereken tek Tıbbi Onkoloji Uzmanı Hekimin Ankara’ya tayini çıkmış olup, bu nedenle de Tıbbi Onkoloji Bölümü fiilen kapanmış durumdadır.” dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Konuyla ilgili yetkililerine cevaplaması istemiyle sorular yöneten Yılmaz, açıklamasının devamında,

“Kanser hastalarının tedavilerinin gecikmesi durumunda ciddi sonuçları olacağını hepimiz biliyoruz. Mağduriyetler oluşmaması adına bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerekmekte olup kanonun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna ve ilgililere duyururuz.” ifadelerini kullandı.

Erhan UNAY

Editör: Haber Merkezi