Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) yönetimi, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu ve beraberindeki Grup ve Daire Başkanları ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

HASİAD ofisinde yapılan bu ziyaretin ana gündemi, mücbir sebep halinin 31 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek olması ve bu durumun Hatay'daki vergi mükellefleri üzerindeki etkileri oldu.

MÜKELLEFLERİN BİREYSEL BAŞVURU YAPMALARI GEREKİYOR
Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu, görüşme sırasında mükelleflerin bireysel başvuru yapmaları halinde, vergi borçlarının faizsiz olarak yapılandırılabileceğini ve bu sayede yaşanan mağduriyetlerin hızlı bir şekilde giderilebileceğini belirtti. Müsevitoğlu, ayrıca, yapılandırma sürecinde uzlaşmacı ve istişareye açık bir yaklaşım sergileyeceklerini, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın da bu yönde talimatları olduğunu vurguladı.

Mücbir Sebep Halinin Uzatılması Bizi Rahatlatmadı Mücbir Sebep Halinin Uzatılması Bizi Rahatlatmadı

HATAY NORMALLEŞMEDİ
HASİAD Yönetim Kurulu bu toplantı vesilesiyle, mücbir sebep halinin Hatay'da koşullar normalleşene kadar uzatılması taleplerini bir kez daha dile getirdi. HASİAD Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, deprem sonrası zorlaşan ekonomik şartlar altında, mükelleflerin bu süreçte desteklenmesi gerektiğini, aksi halde iş dünyasının büyük bir darbe alabileceğini ifade etti. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi