Eren’den Bayındır’a Hayırlı Olsun Ziyareti Eren’den Bayındır’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 207 hektarlık alanı rezerv yapı alanı ilan etmesi üzerine sosyal medyada dolaşan belirsizlikleri Elektrik Mahallesi, Akdeniz Mahallesi ve Armutlu Mahallesi muhtarları sonlandırdı.

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan muhtarlar, Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen ile bir toplantıya katıldıklarını ve asparagas dolaşan haberlerin asılsız olduğunu söyledi. Rezerv yapı alan içerisinde yer alan hasarsız ve az hasarlı binalara dokunulmayacağını, yıkılmış binaların yerinde dönüşüm kapsamına alınacağını açıklayan Akdeniz Mahallesi muhtarı Murat Sertel orta hasarlı binalar ile ilgili de belirsizliği belirterek mülk sahiplerinin kendi başvurusu ve isteği üzerine yıkılabilecek olduğunu ifade etti.

Yıkımın en çok olduğu ve rezerv yapı alanına dahil eden mahalleleri Bakan yardımcısı Gürgen’in gezip birlikte bir çalışma yapacaklarının altını çizen Armutlu Mahallesi muhtarı Cüneyt Öfkeli gelişmelerden mahalle sakinlerini haberdar edeceklerini söyledi.

Mahalle sakinleri tarafından günde 300-400 telefon aldığını ve tedirgin olan insanların olduğunu aktaran Elektrik Mahallesi muhtarı Nihat Derviş, insanların depremden önce nasıl anahtar sahibi ise, hak sahibi ise yapılar yapıldıktan sonra da aynı şekilde bir anahtar sahibi olacaklarını ve tedirgin olunması gereken bir durum olmadığını anlatarak sıkıntı olmadığını aktardı. Gelişmeleri ilk ağızdan alıp aktardıklarını söyleyen muhtarlar yapılan rant algılarına itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi