EVDE BULUNAN DELİLLER VE DNA TESTLERİ OLAYI AYDINLATTI
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Narin Güran’ın öldürüldüğü gün evde bulunan bazı eşya ve kıyafetler üzerinde DNA tespitleri yapıldı. Delillerin yok edilmesi için çeşitli yöntemler kullanıldığı ve bazı eşyaların özel olarak yıkandığı belirlendi. Ancak detaylı incelemeler sonucu Narin’in, eve girdikten kısa bir süre sonra boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

"Kadın çiftçilerin hepsini kapsayacak programlar yapılmalı" "Kadın çiftçilerin hepsini kapsayacak programlar yapılmalı"


HTS KAYITLARI OLAY ANINI AYDINLATTI
Soruşturmada tutuklu bulunan 12 şüpheli ve serbest bırakılan diğer sanıkların cep telefonu HTS kayıtları üzerinde yapılan incelemelerde, amca Salim Güran’ın olay anında eve en az 3 kez girip çıktığı belirlendi. Ayrıca anne Yüksel Güran ile amca salim güran arasında olay saatlerinde birkaç kez telefon görüşmesi yapıldığı ortaya çıktı.


SAVCILIK YENİDEN SORGULAMA YAPACAK
Yapılan HTS kayıt incelemelerinin ardından savcılık, elde edilen yeni bilgilere dayanarak şüphelilerin yeniden sorgulanmasına karar verdi. Şüphelilerin, yeni deliller doğrultusunda tekrar ifadelerinin alınacağı öğrenildi.


12 AVUKAT GÜRAN AİLESİNİ SAVUNACAK
Narin Güran cinayeti kapsamında tutuklu bulunan 12 kişiyi savunmak için Güran ailesi, 12 avukatla anlaştı. Cezaevinde toplu görüşme gerçekleştiren avukatlar, olayın detaylarını müvekkilleriyle paylaştı. Ailenin can güvenliği nedeniyle görüşme sürecinde özel önlemler alındığı bildirildi.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu