Savunma sanayinin yarınları için gençlerimize odaklanacağız Savunma sanayinin yarınları için gençlerimize odaklanacağız

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan 11 şehirden biri olan Adıyaman’da Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK), depremzedeye verilen tazminatı fazla bularak yarısından fazlasını geri istedi.
Adıyaman’da sigortalı evi orta derecede hasar alan bir depremzede, depremin ardından Doğal Afet Sigortalar Kurumu’ndan (DASK) tazminat aldı. Daha sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 1’inci hasar tespit seviyesine gerçekleştirdiği itirazların ardından binanın hasar oranı değişti ve binanın daha düşük hasarlı olduğu belirtildi.
BirGün'de yer alan habere göre, DASK ise depremzedeye fazla ödeme yaptığını ifade ederek vatandaşa bir yazı gönderdi ve yaptığı ödemenin büyük bir kısmını geri istediğini ifade etti. Kurum tarafından gönderilen resmi belgede 30 gün içinde geri ödeme yapılması gerektiği belirtilirken "Konutun ilk hasar tespiti sonucu tarafınıza ödenen tutar 214.286,80 TL. İtiraz sonucu yapılan hasar tespiti ile tarafınıza ödenmesi gereken tutar 32.799,00 TL. Fazla ödeme tutarı ise 181.487,80 TL. İlk tespite göre fazla hasar ödemesi yapmış olduğumuz sigortalılarımız, yeni tespite göre almış oldukları fazla hasar ödeme tutarlarını tarafımıza iade etmeye başlamıştır. Bu doğrultuda, yukarıda detayları sunulan, itirazlar neticesinde kesinleşen hasar durumunuza göre tarafınıza fazla ödenen 181.487,80 TL tutarı kurumumuzun belirtilen banka hesap numarasına yatırılması gerekmektedir." denildi.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu