İskenderun ilçesinde 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin ardından az ve orta hasar gören öğrenci yurtları yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirmek için tadilatına başlandı.

Genlik ve spor Bakanlığına bağlı ikisi kız 3 yurtü depremde aldıkları hasar nedeniyle bakıma alındı. Gazi Hatun Kız yurtları az, Muhuddin İbni Arabi erkek yurdunun orta hasarlı olduğunu belirten Gençlik ve Spor İskenderun İlçe müdürü Ferit Ali Gündel, tadilata alınan kız öğrenci yurtlarının en kısa sürede tamamlanarak eğitim öğretime yetiştirileceğini belirtirken 750 kişilik çelik konstrüksiyon yapılacak olan yurdun da ihaleye çıkıldığını kaydetti.

Tadilata alınan kız öğrenci yurtlarının kapasitesinin 1100 kişilik den 1626 ya çıkartılacağını ifade eden Gençlik ve Spor İskenderun İlçe müdürü Gündel, ”Ayrıca özel yurtlar başka yurtlar oradaki yurtlardan da faydalanmaya çalışarak İskenderun’a gelecek olan üniversite öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız” dedi.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Güneş vatandaşlarla buluştu İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Güneş vatandaşlarla buluştu

Gündel, orta hasarlı Erkek yurdunun da güçlendirme işlemlerini yaptıktan sonra en kısa sürede erkek öğrencilerin barınmasına imkan sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi