Bir Soru İptal Edilen LGS Sınavına İlişkin Açıklama Bir Soru İptal Edilen LGS Sınavına İlişkin Açıklama

BirGün Gazetesinde yer alan habere göre, Öğrenci Köyü’nde 2023-2024 öğretim yılında iki kişilik oda aidatı aylık kişi başı 1480 TL, üç kişilik oda aidatı ise 1250 lira iken; 2024-2025 öğretim döneminde iki kişilik oda aidatının aylık kişi başı 6 bin TL’ye, üç kişilik oda aidatının ise 5 bin TL’ye yükseltildiği duyurulmuştu.
Öğrencilerin ve ailelerinin bütçelerini aşan zamlar, büyük bir barınma krizini de beraberinde getirdi ve birçok öğrenci, yapılan zam nedeniyle Öğrenci Köyü’nden kaydını sildirmek durumunda kaldı. Kaydını sildiren öğrenciler ise ne ev bulabiliyor ne de özel yurt fiyatlarını karşılayabiliyor.

YEMEKLERE DE ZAM GELDİ
Diğer taraftan, bir zam da yemekhane ücretlerine yapıldı. Üniversite tarafından, 9 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, yemek ücretlerine yüzde 100 zam yapıldığı açıklandı. Aynı gün içinde, 15 TL olan ilk öğün 30 TL’ye, 30 TL olan ikinci ve üçüncü öğün ise 60 TL’ye çıkarıldı.
Burslara zam yapılmadığını fakat diğer her alanda zamlarla karşı karşıya olduklarını belirten öğrenciler, 2 bin TL KYK bursu ile iki öğün yemek yemeleri halinde 22 gün, üç öğün yemek yemeleri halinde sadece 13 gün yemek alabiliyor. Bu kapsamda öğrenciler, KYK burslarını yalnızca yemek ücretlerine verseler bile bir ay boyunca yemekhaneden yemek yiyemiyor.
 

Muhabir: İsmet Gültekin