Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antakya Belediyesi işbirliği Öğretmen günü münasebetiyle başlayan “Antakya” temalı Öğretmenler arası fotoğraf yarışması ve akabinde yapılan Foto Safari’nin ödül töreni düzenlendi. Ödül töreninde dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi.

Cumhuriyet Kültür Merkezinde gerçekleşen törene Antakya Belediye Başkanı Yardımcısı Orhan Mursaloğlu, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alper Yılmaz, Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ödül öncesi yarışmaya katılan öğretmenler fotoğraf sergisi açıldı. Daha sonra ile ödül törenine geçildi.

FOTOĞRAF ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEKTİR

Törende kısa konuşma yapan Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mursaloğlu, Yaşama anlam vermenin, yaşamın anlamını aramanın çeşitli yolları vardı. Bu yollardan biriside fotoğraf sanatı olduğunu söyledi.

Trafikte Çıkan Kavga Araç Kamerasında Trafikte Çıkan Kavga Araç Kamerasında

Birçok fotoğraf Profesörünün dediği gibi topoğraf öncelikle teknik olduğuna dikkat çeken Mursaloğlu, ”Bana göre ise en anlamlı tanımı, “Fotoğraf” anı ölümsüzleştirmektir.” Anı ölümsüzleştiren bu topoğraf karelerini belirleyen gözün ardından beyin, yürek, deneyim, eğitim vardır. Geriye bunların verdiği, duyarlılıkla fotoğraf makinesinin deklanşörüne dokunmak kalır. Eğitim duvarların dışına taşımadıkça doğayı öğretmen örnek kabul etmedikçe ezberden öteye gidemeyiz. Bence bu tür yarışmalar da birer eğitimdir. Ülkemizin ve dünyamızın gelişmesi adına yapılan eğitimin ayrılmaz parçasıdır. Çok Değerli fotoğrafları ile bu yarışmaya katılan tüm öğretmenlerimizi tarihe miras bırakarak bu çalışmaları için teşekkür ederiz” dedi.

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimer konuşmasında, yarışmaya destek veren Antakya Belediyesine ve derece giren öğretmenlere teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından Mansiyon ödülünde birinci olan Antakya Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmeni Ceylan Bal’a, ikinci olan 23 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Mehmet Hizmetçi ve üçüncü olan Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Mehmet Kara’ya, ve Fotoğraf yarışmasında birinci olan 23 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Hüseyin Kayıkçı’ya, ikinci olan Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi Öğretmeni Tevfik Culhacı ve üçüncü olan Abdu İpekçi Ortaokulu Öğretmeni Mehmet Emin Gökdemir’eödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi