Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER), Cumhuriyet tarihi boyunca seçilen kadın milletvekili oranının ortalama yüzde 5,25’te kaldığı ve 20 ilde ise hiçbir kadın milletvekili seçilmediği gerçeğine dayanarak, "Olmadı Türkiye" kampanyasını Taksim'den başlattı.

Yalı Çapkını'nın çekildiği yalı satılıyor! Fiyatı dudak uçuklattı Yalı Çapkını'nın çekildiği yalı satılıyor! Fiyatı dudak uçuklattı

KADER Genel Başkanı Nuray Karaoğlu, "Biz, KADER olarak işte bu kabul edilemez duruma karşı çıkıyoruz. Kadın temsili, TBMM'de yüzde 50’ye ulaşana dek mücadele edeceğiz. Temsilde eşitsizliğe son vermek, bu konuda karar vericileri harekete geçirmek için ‘Olmadı Türkiye’, ‘Olmadı Gümüşhane’, ‘Olmadı Ağrı’, ‘Olmadı Niğde’ ... demek için" dedi.

KAMPANYANIN TANITIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

‘Olmadı Türkiye’ kampanyasını başlatan KADER, bu kampanyayla öncelikle adı geçen illerdeki siyasi parti yöneticilerini ve ardından partilerin genel merkezlerindeki karar vericileri, ardından da seçmenleri hedefliyor. ‘Olmadı’ başlığıyla açık hava medyasına taşınan afiş ve billboardların ilk adımını kadın milletvekili çıkarmayan illere özel olarak hazırlayan KADER, tanıtım çalışmalarını başlattı.

KADER Genel Başkanı Nuray Karaoğlu, basın açıklamasında şunları söyledi:

KADINLARIN, SİYASETE KATILIMININ ÖNÜNDE ÇOK ENGEL VAR

“Kadınların siyasete katılımının önünde çok engel var. Öncelikle toplumun kadınlara biçtiği roller, ataerkil normlar ve ekonomik güç eşitsizliği gibi yapısal engellerimiz var. Zira siyasete atılmak için siyasetin gerektirdiği finansmanı sağlamak şart. Ancak ne yazık ki kadınlar eğitime erişim, iş gücüne katılım ve ekonomik refah seviyeleri açısından erkeklerle eşit konumda değil. Bir diğer engelse kurumsal. Siyasetin, siyasete egemen kurumların ve seçilmiş hükümet organlarındaki erkek egemen ve bu egemenlik üzerine kurulu düzen, kadın adayları yok sayıyor.”

% 50’YE ULAŞANA DEK MÜCADELE EDECEĞİZ

“Biz, KADER olarak işte bu kabul edilemez duruma karşı çıkıyoruz. Kadın temsili, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yüzde 50’ye ulaşana dek mücadele edeceğiz. Seçim sürecine girdiğimiz bugünlerde özellikle bu illeri merkeze alan çalışmalar yapıyoruz. Bu seçimler yalnızca seçme hakkımızı kullanmak için değil aynı zamanda seçilme hakkımızı da geri alacağımız seçimler. Gelin el birliğiyle çalışalım, hep birlikte bu haksızlığa, bu eşitsizliğe dur diyelim. Kararlıyız. Meclis’te temsil eşitliği sağlanmadan, 20 ilden kadın milletvekili çıkmadan bu mücadeleyi bırakmayacağız. O koltukların yarısı bizim.” İfadelerini kullandı.

Mahmut SİVRİ

Editör: Haber Merkezi