Bu uygulama, dolandırıcılık riskini azaltarak piyasa koşullarını iyileştirmeyi ve tüketici haklarını daha etkin bir şekilde korumayı hedefliyor. Uygulama, 2025 yılında tamamen zorunlu hale gelecek.

Sahte İlanlara Karşı Koruma

Yenidoğan Çetesi'ne Rest Çeken Savcı: '16 Mermim Var, Gelin Hepinize Yeter! Yenidoğan Çetesi'ne Rest Çeken Savcı: '16 Mermim Var, Gelin Hepinize Yeter!

Bakanlık, vatandaşların sahte ilanlar yoluyla yaşadıkları fiyat manipülasyonlarının ve kayıt dışı faaliyetlerin önüne geçmek için otomotiv sektöründe de “doğrulanmış ilan” sistemini devreye alacak. Buna göre, araç satacak kişiler, e-Devlet üzerinden araçlarını doğrulayacak ve ilanlarını resmi hale getirecek. Bu adım, sektörde adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısı oluşturmayı amaçlıyor.

Tüketici Hakları Derneği’nden Destek

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, düzenlemeyle ilgili olarak, güvenli ve şeffaf ticaretin önemine vurgu yaptı. Kılıç, "Ticarette güven, alıcı ve satıcı arasındaki saygı ve dürüstlüğü temel alır. Bu uygulama, dolandırıcılık riskini azaltarak tüketici haklarını korumada önemli bir adım olacak" dedi.

Otomotiv sektöründe güvenli bir ticaret ortamı sağlanması ve tüketicilerin mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi