Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2 bin erkek ve 500 kadın öğrenci alımı yapacağını açıkladı. Başvurular, 9 Ağustos’a kadar “http://www.pa.edu.tr” adresi üzerinden e-Devlet şifresiyle yapılacak. e-Devlet üzerinden Aday Belirleme Ön Başvuruları, sınav başvuru ücreti ödenmeden gerçekleştirilecek.

Polis Meslek Yüksekokulları’na başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve lise/dengi okul mezunu olmaları gerekmektedir. Adayların 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az 250 bin ham taban puan ve üzeri puan almaları şartı aranmaktadır. Ancak şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için bu puan barajı en az 200 bin ham taban puan ve üzeri olarak belirlenmiştir.

Başvuru yapan adayların 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınarak 1 Ekim 2023 itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 1 Ocak 2023 itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

Şok Edici Bulgu: 7 ve Üzeri Depremler Kapıda mı? Şok Edici Bulgu: 7 ve Üzeri Depremler Kapıda mı?

Adayların kadınlar için 162 santimetre, erkekler için 167 santimetreden kısa boylu olmamaları ve beden kitle indekslerinin 18-27 arasında olması gerekmektedir. Doğanay Yiğitoğlu

Editör: Haber Merkezi