Türkiye Barolar Birliği, avukatların reklam yapmasını daha da kısıtlayan yeni düzenlemeler getirdi. Avukatlar artık çevrim içi ve sosyal medya dahil hiçbir mecrada reklam yapamayacak.

Deprem Nedeniyle Ertelenen Filmin Galası Yapıldı Deprem Nedeniyle Ertelenen Filmin Galası Yapıldı

Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Reklam Yasağı Yönetmeliği, avukatların reklam yapma yetkilerini ciddi şekilde sınırladı. Bu düzenlemeler, avukatlık mesleğinin saygınlığını korumayı ve haksız rekabeti önlemeyi hedefliyor.

UYARI YERİNE DOĞRUDAN SORUŞTURMA
Yeni yönetmelikle birlikte, reklam yasağına aykırılık halinde uygulanan uyarı yazısı gönderme usulü kaldırıldı. Artık reklam yasağını ihlal eden avukatlar hakkında doğrudan soruşturma açılacak ve savunmaları istenecek.

ÇEVRİM İÇİ ORTAMDA REKLAM YASAĞI GENİŞLETİLDİ
Avukatlar, sosyal medya ve internet sitelerinde kendilerini veya hizmetlerini öne çıkaran içerikler paylaşamayacak. Ayrıca, çevrim içi mecralarda reklam veremeyecek ve çevrim içi reklamlarla yönlendirme yapamayacaklar.

MESLEKİ İTİBAR VE MÜVEKKİL GÖRÜŞMELERİ
Avukatlar, mesleki kimlikleriyle ilişkilendirilecek şekilde yaşamları, kazançları veya mesleki faaliyetleri hakkında reklam niteliğinde paylaşımlarda bulunamayacaklar. Müvekkil ve müvekkil adaylarıyla yapacakları görüşmelerde de mesleğin saygınlığına uygun davranmaları gerekecek. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi