Vali Masatlı’dan Başkan Çelik’e Ziyaret Vali Masatlı’dan Başkan Çelik’e Ziyaret

Serinyol’daki Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nin açılışında konuşan Görgün, silah ve roket sistemi üretmek amacıyla kurulacak olan fabrika için Kırıkhan’da belirlenen yaklaşık 435 bin metrekarelik alanın “Hatay Kırıkhan Roketsan Endüstri Bölgesi” ilan edildiğini anımsatarak, söz konusu proje sahasında temizlik ve sıyırma kazısı işlerinin tamamlandığını, alanda temel kazı imalatlarının başladığını söyledi.
Kırıkhan Roketsan’ın proje sahasında mobilizasyon ve irtibat ofisi kurulduğunu ifade eden Görgün, “Bu önemli bir projemiz Roketsan firmamız koordinasyonunda yürütülüyor. Savunma sanayiimizi Anadolu’ya yayarak milli projelerimizin gelişiminde halkımızı daha geniş bir coğrafyada paydaş kılmaya başladığımız Hatay-Kırıkhan Roketsan Sanayi alanı Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile toplam parsel alanı 435.000 m2 olacak şekilde 6 Mayıs 2023 tarihinde resmi gazetede yayınlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mız nezdinde bölgenin endüstri bölgesi olarak belirlenmesi için çalışmalar tamamlanarak onaylandı. Ve bu bağlamda Roketsan İştirakı olarak Hatay-Kırıkhan Roketsan Endüstri Bölgesi Yönetim A. Ş. kuruldu. Halihazırda projemizin durumunu özetleyecek olursak; proje sahasında mobilizasyon ve irtibat ofisi kuruldu. İmar planı komisyon onayına sunuldu.  Yapım işleri projelendirme süreci tamamlandı.  Zemin etüt ve sondaj işlemleri tamamlandı.  Proje sahası temizlik ve sıyırma kazısı işleri tamamlandı. Hatay-Kırıkhan faz 1 yapım işleri hizmet alımı ihalesi yapıldı. Yapım işleri sözleşmesi imzalandı.  Saha mobilizasyon ve üretim tesisi temel kazı imalatları başladı. Hatay-Kırıkhan Roketsan Endüstri Projesi kapsamında üretim ve ARGE tesisimizin açılışını Mart 2025’te, 500 adetlik 3+1 konut projemizin teslimatını Temmuz 2025’te gerçekleştireceğiz. Kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseyi içeren eğitim alanı, cami, market, restoran, sosyal ve ticari alanlar ile trafo, ısıtma ve arıtma tesisi, su deposu gibi yardımcı alanların tamamını ise Temmuz 2026’da inşallah halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Hatay’da deprem hasarının giderilmesi için yürüttükleri çalışma ve faaliyetlerin yatırım tutarının 5,5 milyar liranın üstünde olduğunu sözlerine ekledi.
 

Muhabir: İsmet Gültekin