Yardımcı, “Bu fiyatlardan aşağı sakın et almayın!” diyerek, yol kenarlarında izinsiz satılan etlerin sağlık açısından risk taşıdığını vurguladı.

Yardımcı, yol kenarlarında satılan etlerin görüntüsünün yanıltıcı olabileceğine dikkat çekerek, "Sağlam görünüyor olabilir ama içindeki hastalığı kimse bilemez," dedi. İki tür kaçak et satışı olduğuna işaret eden Yardımcı, kontrollü kaçak olarak adlandırdığı etlerin farklı illerden geldiğini, kontrolsüz kaçakların ise vergiden muaf, izinsiz olarak yol kenarında satılan etler olduğunu belirtti.

Evde parkinson takip dönemi başladı Evde parkinson takip dönemi başladı

Ayrıca, büyük zincir marketlerdeki indirim günlerinin de güvenilir olmadığını söyleyen Yardımcı, tüketicilere yerel kasaplardan et almalarını önerdi. "Billboardlara yazılan fiyatlarla et satılmaz. Ucuz etin yahnisi yavan olur," diyen Yardımcı, sağlıklı ve faturalı et alınması gerektiğinin altını çizdi.

Son olarak, girdi maliyetlerinin artması nedeniyle küçük esnafın büyük zincir marketler karşısında ezildiğine dikkat çekti. Yardımcı, "Et fiyatları 700 TL'ye kadar çıkmıştı, şimdi 550-600 TL civarında. Ancak daha fazla ucuzlama olabilmesi için girdi maliyetlerinin düşmesi gerekiyor," ifadelerini kullandı.

Bu uyarılar, sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimi açısından büyük önem taşıyor. Tüketicilerin, yerel esnafa destek vermesi ve ucuz et alımına karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi