Kaçak Göçmen ve Kaçakçısı Tutuklandı Kaçak Göçmen ve Kaçakçısı Tutuklandı

Antakya ilçesine bağlı özel bir hastanenin etrafında yapılan yıkım ve ayrıştırma çalışmaları hastaları çileden çıkardı. Söz konusu yıkımların hızlı bir şekilde yapılması ve temizlenmesi gerektiğini belirten hasta vatandaşlar, yıkımların iki haftadır devam ettiğini, gelişigüzel bir şekilde yapıldığını ve ayrıştırma yüzünden toz duman içinde kaldıklarını söylediler.

VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SESLENDİ

Antakya ilçesinde bulunan özel bir hastanede tedavi gören hasta ve yakınları dertli. Antakya ve çevre ilçelerin yaşadığı sıkıntıyla aynı olan “molozları yerinde ayrıştırma” sorunu ile yıkıntıların yavaş ve özensiz kaldırılması nedeniyle yetkililere seslenen vatandaşlar, malozların hızla kaldırılmasını rica ettiler.

Vatandaşların en çok sıkıntı yaşadığı konu ise Hastaneden iyileşerek çıkıp maruz kaldıkları asbest tozundan yeniden hasta olmaları, yetkililerin bu durumun bir an önce çözüme ulaştırılmasını isteyen vatandaşlar, “Yerleşim yerlerinde yeterince asbest tozuna maruz kalıyoruz, bari hastane gibi yerlerde yapılacak yıkımlar hızlı bir şekilde yapılsın. Moloz ayrıştırma işini başka alanlara taşıyarak yapın.” diyerek serzenişte bulundular.

HASTANEYE ÇIKAN ANA YOLLAR AÇILSIN

Yapılan yıkımlardan kaynaklı olarak hastaneye araçla gelmek işkence haline dönüşmüşken, acil durumlarda ambulansın bile geçememesi söz konusu oldu. En azından hastaneye çıkan anayolların açılmasını isteyen vatandaşlar; “Acil durumlarda ambulans ya da vatandaşlar hızlı bir şekilde hastaneye ulaşabilsin. Zaten büyük sıkıntılar içerisindeyiz. en azından sağlımız için depremin ilk gününden buyana büyük çaba gösteren Doktorlar ve sağlık çalışanları acil durumdaki hastalar hızlı bir şekilde müdahale edebilsin.” Dediler. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi