Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Mustafa Tekgüzel, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlık çalışanları için hayata geçirilen hizmet puanı düzenlemesinin sağlık ve sosyal hizmet kolu çalışanları için de uygulanması için resmi girişimde bulunduklarını açıkladı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 06/02/2023 tarihli afetin ilimizde büyük yıkımlara sebep olduğunu ve binlerce çalışanın ve sivil vatandaşın deprem şehidi olduğunu hatırlattı.

Alzheimer'dan ölenlerin sayısı yaklaşık iki katına çıktı Alzheimer'dan ölenlerin sayısı yaklaşık iki katına çıktı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan idari izin genelgesine değinerek, sağlık ve sosyal hizmet kolu çalışanlarının bu düzenlemede yer almadığını vurguladı. Bu durumun deprem bölgesinde kesintisiz sağlık hizmeti veren sağlık çalışanları için bir haksızlık olduğunu ifade etti.Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep illerinin bazı ilçelerinin Üçüncü Hizmet Bölgesi olarak kabul edildiğini belirtti. Bu düzenlemenin, öğretmenlerin görev yerlerine yönelik daha adil bir değerlendirme sağladığını aktardı.

Ancak, sağlık çalışanlarının deprem bölgesindeki fedakarlıklarını ve kesintisiz hizmetlerini göz önünde bulundurarak, Sağlık Bakanlığı nezdinde de benzer bir düzenlemenin yapılması için girişimde bulunduklarını dile getirdi.

Tekgüzel, sağlık çalışanlarının deprem bölgesinde yaşanan zorluklara rağmen insan sağlığına hizmet etmeye devam ettiğini ve depremzede olan sağlık çalışanları ile deprem bölgelerindeki diğer tüm sağlık personeli için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan hizmet puanı düzenlemesinin hayata geçirilmesi için önemli bir çağrıda bulundu. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi