Yaşadığımız deprem felaketi sonrasında yaklaşık 5 ay önce haberlerimize konu alan “İskenderun Sahil Şeridi Çöktü Mü?” başlıklı haberimizde belirttiğimiz ve her yağan yağışta sular altında kalan İskenderun sahil şeridi için yetkililerin hiçbir önlem almaması vatandaşları çileden çıkarttı.

İskenderun'da depremde ağır hasar alan okulun yerine yenisi yapıldı İskenderun'da depremde ağır hasar alan okulun yerine yenisi yapıldı

HABERLERİMİZ DİKKATE ALINMALI!

Deprem ardından belirli aralıklarla yaşanan artçı sarsıntılarda denizin, alana kadar yetişmesi, aşırı yağışlar sonrasında sel felaketi yaşanması durumun ciddiyetini gösteriyor. Özellikle önceki gün etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle sahile yakın cadde ve sokaklar yanı sıra birçok iş yeri de sular altında kaldı.

DENİZLE KARA ADETA BİRLEŞTİ

Vatandaşlar, depremin etkisiyle çökmenin yaşandığı sahil şeridinin sürekli sular altında kaldığını ifade ediyor. Depremde altyapısı zarar gören özellikle sahil kesimlerindeki esnafların ve mahallelinin çok mağdur olduğunu ifade eden vatandaşlar; su taşkınlarının çökme sonrasında denizden gelen selle birlikte yaşandığını belirtiler. Söz konusu taşkınlarla birlikte kaldırım seviyesini aşan su, Atatürk ve Ulu Cami caddelerindeki iş yerlerine taştı. Caddeler, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Çok sayıda araç, su taşkınları nedeniyle zarar gördü.

Editör: Haber Merkezi