Deprem felaketinin ardından vatandaşlarını bir an yalnız bırakmayan Samandağ Belediyesi her gün en az 300 farklı aileye gıda, erzak ve içme suyu yardımı yapmaya devam ediyor.

İlçe sınırları içerisinde bulunan Aş evlerinin de et, bakliyat, su, baharat vb. Bütün ihtiyaçlarını karşılayan Samandağ Belediyesi, vatandaşlara sıcak yemek imkanı sunmaya devam ediyor.

Ayrıca, ilçedeki su sorununa çözüm üretmek için gece gündüz çaba sarf eden Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, mahallelere su arıtma tesislerinin kurulduğuna dair müjdeli haberi verdi.

Virajı Alamadı Takla Attı Virajı Alamadı Takla Attı

SAMANDAĞ’IMIZI HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Mızraklı Mahallesi ve Koyunoğlu Mahallesinde su arıtma tesislerinin kurulumunun büyük oranda tamamlandığını belirten Başkan Eryılmaz, Sutaşı ve Uzunbağ Mahalleleri için de müjdeli haberi verdi.

Başkan Eryılmaz sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; “ lçemizde yaşanan su sorununu çözmek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Deprem felaketinin ardından yaşanan su sorununa kalıcı bir çözüm üretmek amacıyla, hayırsever gönüllülerle işbirliği yaparak günde 30 ton su arıtan, endüstriyel su arıtma cihazlarının kurulumuna başladık. üMızraklı Mahallemizde taziye salonu yanında kurulumu tamamlanan su arıtma cihazının, Koyunoğlu Mahallesi Çok Amaçlı Salon yanında da kurulumunu büyük oranda tamamladık. Bir sonraki aşamadaü Uzunbağ Mahallesi’nde (Şeyh Abdullah Mğavre) türbe yanında ve Sutaşı Mahallesi Eski Belediye Binasında da cihaz kurulumlarını yaparak günlük 30 ton su üretip vatandaşlarımızın içme suyuna kavuşmalarını sağlayacağız. üBütün mahallelerimizde bu sistemi kurarak, yaşadığımız içme suyu sorununu ortadan kaldıracağız. Bu sistemlerin kurulmasında, bizlerle işbirliği yaparak destek veren Değer Kumru, Ali Kemal Turunç, Seray Didem Şahin, Nilgün Özlü,Zafer Taylan,İELEV Özel Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, İELEV Özel 125.Yıl İlkokulu/Ortaokulu Okul Aile Birliği’ne yürekten teşekkür ediyor, halkımızla hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

El ele verince üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorun yok. Halkımız için mücadelemizi sürdürmeye devam edecek ve güzel Samandağ’ımızı hep birlikte inşa edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi