CHP Genel Merkezinin Aday belirleme süreci içerisinde sancılı bir dönem geçiren ve dün itibariyle CHP Hatay Büyükşehir Belediye başkan adaylığı kesinleşen Doç. Dr. Lütfü Savaş Ankara’dan Hatay’a gelerek adeta gövde gösterisi yaptı.

COŞKULU KALABALIK KARŞILADI

Bu Oyun Parkı Depremzede Çocuklara Ücretsiz Bu Oyun Parkı Depremzede Çocuklara Ücretsiz

Hatay’a girişinden itibaren Antakya’ya kadar tüm ilçelerde Türk bayrakları eşliğinde oluşan araç konvoyları Başkan Savaş’a eşlik etti. Savaş; Antakya Expo Alanı Amfi Tiyatro’da binlerce taraftarına seslendi ve “Atatürk’ün emaneti Hatay’a sahip çıkıyoruz” dedi.

ATAMIZIN EMANETİ HATAY’IMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ!

Hatay’a gelişi ardından halk buluşması gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Expo Alanında konuşma yaptı. Savaş, neden aday olduğu konusunda ise“Atatürk’ün emaneti olan Hatay’ı depremde bizi yalnız bırakanlara emanet edemezdik, o yüzden aday oldum” dedi.Expo Amfi Tiyatro’da kalabalık bir taraftar topluluğuna hitap eden Başkan Savaş’ın Halk buluşmasına Milletvekili Nermin Yıldırım Kara yanı sıra CHP eski milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir de eşlik ederek konuşma yaptı.Alkışlarla kürsüye gelen HBB başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Atatürk’ün Hatay için verdiği mücadeleyi ve kararlılığı anlatarak “Biz Atatürk’ü seviyoruz ve onun emaneti Hatay’a sahip çıkıyoruz” dedi.

“İster Cumhuriyet Halk Partisi, ister başka parti kim olursa olsun yeter ki Hataylı olsun” diyen Lütfü Savaş; “ Aynı bayrağın altında birleştiklerini ifade etti. Adeta gövde gösterisi yapan Savaş, "İnsanlar için en önemli duygu sevgidir. Bundan daha önemli bir şey vardır ki o da sevildiğini hissetmektir. Sizi seviyorum ama sizin beni ne kadar sevdiğinizi son 2 günde öğrendim. Hepinize teşekkür ediyorum. Biz yolların, sarp, ince ve çok uzun olduğunu bilmiyorduk. Yollar zorlu, yollar çetrefilli." dedi.

“HATAY İNSANI MAHZUN DEĞİLDİR”

Savaş; “Su – Ateş ve Güven arasında geçen” bir hikâye anlatarak örtülü bir mesaj verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay ile ilgili söylediği sözleri de hatırlatan Başkan Savaş, “Hatay insanı mahzun ve garip değildir, mücadelecidir” dedi.

MİTİNGDE LEVENT VE ZAN'I HEDEF ALDI

Lütfü Savaş, CHP'nin Hatay için teklif götürdüğü şarkıcı Haluk Levent'in yanı sıra eski milli futbolcu Gökhan Zan'ı isim vermeden hedef aldı. Savaş, "15 yıldır Hatay'da emanet bana teslim. Şimdi emaneti kime teslim edersiniz? Sizin için en önemli kim, aileniz... Bunu güvenilir birine teslim edersiniz. Bu güven de parayla, şöhretle, şarkı söylemekle, top oynamakla olmuyor. Bu güven sizin hayattaki duruşunuzdur. Güven her şeyin başı. Bana güvenebilirsiniz." ifadelerini kullandı. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi