Seçimler ardından Başta Hatay Büyükşehir Belediyesi ile diğer ilçe belediyelerinin çalışmalarını yakından takip eden haber ekibimiz öncelikle Hatay Büyükşehir Belediyesinin şuana kadar yaptığı çalışmaları ele aldı.

Daha önce basın mensuplarıyla bir araya gelen ve yaptığı tüm açıklamalarında borçlu adeta borç batağına düşmüş bir belediye aldıklarını ifade eden HBB Başkanı Öntürk, öncelikle borçlardan kurtulma daha sonra ekibini oluşturma hedefiyle yola çıktı.

-Mali Tablo Devir Alınan Borç: 7.559.698.065,41

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı

-3 Ayda Ödenen Borç Tutarı ise: 4.174.000.000.

NELER YAPILDI?

Başkan Öntürk bu süreç içerisinde kurumsal kimlik çalışmalarını tamamladı. 15 ilçede iletişim ofisleri için yer belirle sürecine girdi. Depremzedelerin beklediği konut projesi için İmar A.Ş bünyesinde 1. Etap 796 adet konut projesine başlayacağını duyurdu. Sosyal yardımları sürdürürken, Hatay Kart projesini de faaliyete geçireceklerini söyledi.

Madde madde sıralayacak olursak Öntürk’ün en can alıcı çalışmaları şu şekilde oldu:

-15 ilçede kreş ve teknoloji merkezi alanı için yer tahsisi ve planlama yapılıyor.

-10 hibe programına başvuru yapıldı.

-6 Yeni plajımız ilimize kazandırılıyor.

-295 bin 815 noktada ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi.

-Drone ile ulaşılmayan alanlar havadan ilaçlanıyor.

-710 farklı mezarlığın temizlik ve bakım onarım çalışması yapıldı.

-1677 farklı yangına müdahale edildi.

-Temizlik çalışmalarıyla 566 bin 647 kg atık bertaraf edildi.

-5 bin 500 ton cadde ve yıkıntı attığı toplandı.

-Hayvan Bakımevinde 1048 hayvana tedavi sağlandı ve bunlardan 552'u iyileşti.

-Samandağ Çevlik limanında 500 metre uzunluğundaki liman duvarına Yeşilçam ve dünya sinemalarından değişik karakterlerin resim çalışmalarıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olundu.

-Gençlerin üniversite tercihlerine yardımcı olmak amacıyla 8 ilçede rehberlik noktaları oluşturuldu.

-Hatay Medeniyetler Korosu Belediye bünyesine katıldı.

-Gençlere ve çocuklara sporla psikolojik destek verildi.

FEN İŞLERİ:

-Yıl Sonuna Kadar hedef 1000 Km asfaltla kesintisiz ulaşım.

-Antakya-Şam Yolu (Mobsan-Açıkdere-Gökçegöz Bitiren-Üzümdalı-Tanışma Akcurun-Bozhöyük Atayurdu-Avsuyu-Bohşin), İskenderun (Suçıkağı-Atık), Kırıkhan-Hassa(Danaahmetli - Acerköy Yalangoz - Camuzkışlası Kaletepe-Akkülek - Hanobası-Aktepe), Samandağ (Batıayaz-Büyükoba Çamlıyayla-Seldiren Ceylandere – Yeniköy), Altınözü(Hanyolu-Yanıkpınar Dokuzdal-Erbaşı-Kılıçtutan Karbeyaz-Kolcular) Yol çalışmalarına başlandı.

-Habibi Neccar(Honda) Kavşağı’nda ulaşım ağı genişletiliyor.

HATSU:

-45.500 adet arızayı onarıldı.

-41000 m’lik altyapı çalışması gerçekleştirildi.

-53 mahallede su deposu yapımına başlandı.

-24 mahallede sondaj çalışması yapıldı.

-Hatsu Scada Projesi hayata geçiriliyor.

-İskenderun’da Feyezan Kanalı sorununa son vermek amacıyla çalışmalar yapılıyor.

Bütün bu çalışmaların yanı sıra Başkan Öntürk’ün çalışmalarını inceleyen habercilerimiz, başkanın sürekli neredeyse her gün farklı bir programla Hatay’ın önemli bürokrat, iş insanları ve kurumsal müdürleriyle istişare ettiğini gözlemledik. Başta vali bey ile sürekli irtibat halinde olan Başkan Öntürk, yapılan çalışmalarla an be an ilgileniyor.

LOGO DEĞİŞİMİ ELEŞTİRİLDİ

Şuana kadar yapılan çalışmalarda vatandaşların sadece değişen logoyu eleştirdiğini ifade edebiliriz. Gereksiz bir harcama diye yorumlanan logo değişimi, “HBB’ye ait tüm logolu materyallerin değişimi ve bu ciddi bir ek masraf demek” denilerek yorumlandı.

Başkanın, TOKİ konutları ve konteyner kent sorunlarıyla ilgili sürekli açıklama yapması akıllardaki soru işaretlerini giderir durumda bu nedenle gözlemlerimiz devam edecektir.

Haber ekibimizin Başkan Öntürk ve HBB çalışmalarıyla ile ilgili araştırmaları bu şekilde bir sonraki belediye incelemelerimizi sizlere sunmaya devam edeceğiz. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi