Türkiye genelinde, bugünden itibaren geçerli olan yeni zamla birlikte sigara fiyatı 175 TL'ye yükseldi. Özellikle sarmalık tütün grubu, zam oranlarından en çok etkilenen ürünler arasında yer aldı.

Bu yıl sigara fiyatlarına sık sık zam yapılması, 2024'ün başından beri tiryakiler için büyük bir gündem maddesi haline geldi. Özellikle Eylül ayının başında gelen zam duyurularıyla fiyatlar artmaya devam etti. Ancak bu zam haberleri durmak bilmiyor. Türkiye Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar’ın sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamaya göre, sarmalık tütün fiyatı önemli bir artış gösterdi. Artık Camel Yellow 100 gram sarmalık tütün, bugünden itibaren 175 TL’ye satılacak.

MARLBORO VE DİĞER MARKALAR DA ETKİLENDİ

Geçtiğimiz haftalarda Marlboro'nun 50 gramlık sarmalık tütün ürünlerine de zam yapılmıştı. Fiyat artışları sadece bir marka ile sınırlı kalmadı; BAT, JTI ve Philip Morris gibi büyük sigara firmaları da fiyatlarını yukarı çekti. Özellikle Temmuz ayında ÖTV artışından sonra başlayan bu zam dalgası, Eylül ayında da devam etti.

EN UCUZ SİGARA FİYATLARI

Sigara fiyatları ise markalar arasında büyük farklılıklar gösteriyor. İşte bazı popüler markaların güncel fiyatları:

Marlboro Edge: ₺75,00

Marlboro (Red Long): ₺79,00

Marlboro Touch (Blue/Grey/White): ₺77,00

Davidoff Slims: ₺80,00

West Navy/Grey/White: ₺65,00

Almanya'dan kesin dönüş yapan gurbetçi, et verimi yüksek yeni koyun ırkı geliştirdi Almanya'dan kesin dönüş yapan gurbetçi, et verimi yüksek yeni koyun ırkı geliştirdi

Kent (Blue/Grey/White): ₺79,00

Muhabir: Mahmut SİVRİ