Lise öğrencilerine kariyer desteği Lise öğrencilerine kariyer desteği

Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin kalitesinin artırılması hibe programı kapsamında Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen Treesp2.1.IQSES/240 nolu “Suupport to Education Project (STEP)” proje açılış ve bilgilendirme toplantısı Antakya’da yapıldı.

Antakya Anemon Otel’de gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Müberra Özyılmaz, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Levent Sekban, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, öğretmenler ile davetli konuklar katıldı.

SEKBAN: EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK HİÇBİR FERT YOKTUR

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantıda konuşma yapan

Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Levent Sekban,

“Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim hizmetlerinin kalitesinin arttırılması (IQSSE) hibe programı kapsamında hazırladığımız ve 1 Kasım 2021 tarihi itibariyle yürütmekte olduğumuz Treesp2.IQSES/240 referans numaralı “Support To Education Projesi” isimli projesinin bu açılışı yapmanın mutluluğu yaşadıklarını söyledi.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün operasyon faydalanıcı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının sözleşme makamı olduğunu bu program, Türkiye Cumhuriyet ve Avrupa Birliği tarafından katılım öncesi mali yardım aracı (IPA II) kapsamında fonlanmaktadır. Genelde eğitim öğretimin, özelde ise özele eğitim hizmetlerinin kalitesinin artırılmasını hedefleyen projemiz, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün “Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur” şiarıyla hazırlanmıştır” dedi.

Sekman, “Milli Eğitim Bakanlığı’mızın 2023 eğitim vizyon, eğitimde adalet temeli bir yaklaşımı güçlendirmek için hayata fiziksel ve zihinsel dezavantajlarla devam eden çocuklarımızın hakkına sahip çıkmayı temel alır. Bu doğruda özel gereksinimli çocuklarımızı akranlarından soyutlamadan akranlarıyla eşit koşullarda eğitime erişmelerini ve birlikte yaşama kültürünü destekleyerek onlara eşit fırsatlar sunmayı amaçlamaktadır. Kısaca STEP olarak isimlendirdiğimiz projemiz, Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 eğitim vizyonu hedefleyen gerçekleştirmeye katkı sağlayacaktır. Ulusal düzeyde 400 başvurdu arasında seçilen 43 projeden biri olan projemiz bakanlığımızın bu hedefini gerçekleştirmesine küçük de olsa bir katkıda bulunacağımız için Hatay İlimiz ve okulumum adına gurur duymaktayım” dedi.

ÇERKO: PROJENİN TEMELİNDE GÖRÜYORUM Kİ SEVGİ VE İYİLİK DÜŞÜNCESİ VAR

Hatay Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko konuşmasında, ”Bugün burada, bu güzide okulumuzun “Support To Education Projesi (STEP) projesinin açılış ve bilgilendirme toplantısı için bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Öncelikle başta Okul Müdürü Ömer Levent Sekban olmak üzere tüm emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Projenin temelinde görüyorum ki sevgi ve iyilik düşüncesi var. Dayanışmanınü asil ruhu var. Bu asil ruh kendimizi değil, karşınızdaki düşünme erdemine dayandığını dikkat çeken Çerko, “İnanıyorum ki, bu proje nice evladımızın ve ailesinin hayat yüklerini hafifletecektir. Son zamanlarda özel gereksinimle bireylere ilgili toplumumuzda artan bir farkındalık var. Bildiğimiz gibi Milli Eğitim Bakanlığımız da, özel gereksinimli bireylerin eğitimden en üst düzeyde istifade edebilmeleri konusunda büyük gayret gösteriyor. Gerek fiziksel olarak gerek yasal mevzuatlardaki iyileştirmelerle gerekse de yürüttüğü projelerle eğitim erişim fırsatların güçlendirerek özel çocuklarımızın sosyal hayata uyumların artırmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından Proje Koordinatörü Sabahat Karakuş tarafından proje tanıtımı yapıldı. Etkinlik verilen kokteyl ile son buldu.
Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi