Akçakale, Viranşehir, Birecik ve Hilvan ilçelerinde yapılan denetimlerde, sağlıksız koşullarda saklanan gıda ürünleri ile birlikte son kullanma tarihi geçmiş gıdalar da bulundu. Toplamda bin 500 kilogram pirinç, 650 kilogram reçel, 200 kilogram çikolata, 200 kilogram domates salçası, 100 kilogram bebek bisküvisi ve 100 kilogram çay gibi paketli gıda ürünleri zabıta tarafından el konularak imha edilmek üzere toplandı.

Bakan Kurum, 100 bininci deprem konutuna misafir oldu Bakan Kurum, 100 bininci deprem konutuna misafir oldu

Tarihi Gecmis Urun

Bir BİM şubesinde kameralarca kaydedilen görüntülerde, son kullanma tarihi geçmiş ve böceklenmiş pirinç paketleri dikkat çekti. Zabıta ekipleri, bu tür ürünlerin satılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceğinin altını çizerek, sağlıksız ve hijyenik olmayan koşullarda depolama yapan işletmelere yönelik uyarılarda bulundu.

Zabıta ekipleri, bu denetimlerin periyodik olarak sürdürüleceğini ve gıda güvenliğinin sağlanması adına halkın sağlığını tehdit eden unsurlara karşı mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Bu tür denetimlerin, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla hayati önem taşıdığı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi