Defne Belediye Başkan Aday Adayı Ziraat Yüksek Mühendisi Nidal Özdemir, Defne Kadın Kooperatifini ziyaret ederek düşüncelerini haber ekibimizle paylaştı.

Özdemir açıklamasında; “Hedefimiz Defne’de yüksek toplum refahını sağlayarak sürdürülebilir kalkınma sorununu çözmektir. Bu kapsamda tarımsal üretimi destekleme çalışmalarımız kooperatifler aracılığıyla, ekonomik örgütlenme, yerel ürünlerin bilimsel desteklerle üretilmesi ile yapılmalıdır.

Tabi ki eğitimler ve kurslarla birlikte halımızın bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi çok önemlidir.

Yayman İdamı Savunduğunu Açıkladı Yayman İdamı Savunduğunu Açıkladı

Bu gibi çalışmalar toplum refahının sağlanması için önemli bir temel oluşturacak ve yerel dinamiklerin dikkate alınmasıyla birlikte halk yararına olan yönetim anlayışı ile birlikte ortaya koyacaktır.” Dedi.

BAŞARILI ÖRGÜTLENMELER İLE YOLA ÇIKACAĞIZ

Hatay’da kurulan ilk kadın kooperatifini ziyaret ettiklerini ifade eden Özdemir, “Başarıyla yükselen Dubai’ye kadar yetişen bir tedarikçi süreciyle bütün dünya ile güvenli gıdasını paylaşan bir kooperatiftir Defne Kadın koperatifi. Biz bu şekilde başarılı örgütlenmeler ile yola çıkacağız. Tarım bölgesinde yaşıyoruz. Kalkınmamızın en nemli etkenlerinden biri de tarım olacaktır.” ifadelerini kullandı. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi