Havalimanında Yangın Çıktı ! Uçuşlar Durduruldu Havalimanında Yangın Çıktı ! Uçuşlar Durduruldu

Genel Kurul’daki kürsüye inen basamaklardaki sivri köşeler, olası kavgaların yaralanmalara neden olmaması için yontuldu. Meclis’te geçmişte yaşanan tartışmaların fiziksel kavgaya dönüşmesi nedeniyle bu güvenlik önlemi alındı.

Yasama Yılı Açılış Töreni

Yeni yasama yılı 1 Ekim'de Meclis Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başlayacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurul’a hitap edecek. Saat 19.30’da ise Kurtulmuş’un ev sahipliğinde yasama yılı açılış resepsiyonu düzenlenecek.

Ekonomik Reformlar Gündemde

Yeni yasama yılının en önemli gündem maddesi ekonomi olacak. Ekimin ilk haftasında ekonomideki düzenlemeleri içeren bir yasa teklifinin Meclis’e sunulması bekleniyor. Özellikle kayıtdışı ekonomiyle mücadele ve dijital platformların denetimine ilişkin yeni düzenlemeler dikkat çekiyor.

Merkez Bankası Başkanı’ndan Sunum

3 Ekim'de, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, milletvekillerine Türkiye ekonomisi ve küresel gelişmelerle ilgili geniş kapsamlı bir sunum yapacak. Enflasyon, para politikası ve ekonomik büyüme başlıkları öne çıkacak konular arasında.

Yeni Yargı Paketi Tartışmaları

TBMM'nin yeni yasama yılında, geçen dönemden kalan 9. Yargı Paketi’nin yasalaştırılması bekleniyor. Yeni infaz düzenlemeleri ve “etki ajanlığı” gibi tartışmalı başlıkların bu dönemde de gündemde olacağı belirtiliyor. Aynı zamanda, çocuk istismarı ve suçlarıyla mücadele için bir araştırma komisyonunun kurulması öngörülüyor.

Meclis'teki Fiziksel Kavgalar İçin Önlem

Meclis Genel Kurulu’nda yaşanabilecek tartışmaların fiziksel kavgaya dönüşmesi endişesiyle, kürsüye çıkan basamaklardaki sivri köşeler yontuldu. Bu önlem, geçmişte yaşanan benzer olaylarda milletvekillerinin yaralanmasının önüne geçmek amacıyla alındı.

Kaynak: Haber Merkezi