Hatay'da Kermes Düzenlendi Hatay'da Kermes Düzenlendi

On binlerce depremzede vatandaş bir araya gelerek tek ses oldu ve “İnsanca yaşamak istiyoruz” diyerek “Barınma Hakkı Mitingi”ni gerçekleştirdi.

Defne İlçesine bağlı, Sümerler semt pazarı, Doğuş okulları önündeki toplanmanın ardından Maksim Sümerler güzergâhı ile devam eden yürüyüşte binlerce depremzede vatandaş bir araya geldi. Yürüyüşe siyasi parti temsilcileri, dernekler, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, başkanlar ile on binlerce depremzede vatandaş katılım gösterdi.

İNSANLAR HAKLARINI İSTİYOR

Bir araya gelen vatandaşlar, “Barınmak hakkımız, Müşteri değil depremzedeyiz, Rezerv yasası geri çekilsin iptal edilsin” sloganları atarak yürüdü.

Yapılan konuşmalarda vatandaşların içtenlikle dile getirdikleri istekler şu şekilde oldu; “Kalıcı güvenli konutlarımızı bedelsiz istiyoruz. Rezerv alan yasası talan yasasıdır, iptal edilmelidir. Kira yardımı devam ettirilmeli ve arttırılmalı, Sosyal konutlar hızla üretilmelidir nitelikli barınma alanları yaratmakta çok geç kalındı depremden sonra yerleştirildiğimiz geçici barınma alımlarının insanca yaşanacak yerlere dönüştürülmesini istiyoruz. Rezerv alan yasası ile tadilatı yapılmış hasarsız ve az hasarlı güçlendirmesi yapılmış Orta hasarlı evlerimizin yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Ranta, talana, doğa katliamına DUR demek, taleplerimizi yükseltmek için hep birlikteyiz. Yükselen sesimizi duyun artık. Lütfen Hatay’ı yok saymayın, haklarımıza sahip çıkacağız. Asla vazgeçmiyoruz.”üDediler. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi