Konteyner Kentte Sinema Etkinliği Düzenlendi Konteyner Kentte Sinema Etkinliği Düzenlendi

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karsu, Antakya Dikmece’de zeytin alanlarının kamulaştırılmasına sert tepki göstererek, “ToOKİ planlarınızı verimli arazilerimizden çekin” çağrısında bulundu.

Yaptığı Basın açıklamasında Zeytin kanununa göre tek bir zeytin ağacının kesilemeyeceğini savunan Başkan Nilgün Karasu, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Antakya Çevre Koruma Derneği olarak Dikmece halkının haklı direnişlerinde yanındaydık. Tek yürek örgütlenmiş köy halkının kurdukları nöbet çadırını ziyaret ettik uzun uzun onları dinledik ve yok edilmek istenen tarım arazileri ile zeytinlik alanları yerinde gördük. Yılda üç mahsul veren verimli tarım arazileri ve yaşları 100 ile 300 yıl arasında olan asırlık zeytin ağaçlarının kesilmesine ve bu alanların betonlaşmasına izin vermeyeceğiz. 15 Temmuzda zeytinlik alanından çıkartılan bölgede 5 etaplık 38.000 adet Toki projesi planlanmış olup acele kamulaştırma ile köyün yaklaşık %80’i kamulaştırılarak köylülerin tapuları ellerinden alınmıştır. Halbuki köyün üst kısmında dağlık ve hazineye ait alanlar mevcuttur. Bu alanlar değerlendirilmemişü tamamen özel mülkiyete ait alan kamulaştırılmıştır. Peki soruyoruz? Depremzedelere dağıtılmak üzere 38.000 adet konut projesinin neden yaklaşık 5 katı alan kamulaştırılmıştır? Yıllardır köylü bu alanların imara açılmasını talep etmesine rağmen neden o günlerde talepleri red edilmiştir?

Zeytin Kanununa göre tek bir zeytin ağacı kesilemez, zeytinlikler yok edilemez, denmektedir.  Dikmece Köyünün haklı direnişinde yanlarındayız ve sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Toki planlarınızı verimli arazilerimizden çekin.! Sağlıklı ve Nitelikli Çevrede Yaşama Hakkı Mücadelesini Sürdürmekte Kararlıyız. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi