Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı

Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Hatay Şubesi, tanışma ve dayanışma toplantısında buluştu.

Hatay Şube Başkanı Kadriye Umaroğlu önderliğinde gerçekleşen etkinlikte, vakıf yeni yönetimiyle üyeler ilk kez bir araya gelmiş oldu. Antakya Habib-i Neccar Sosyal Tesislerinde gerçekleşen etkinlikte konuşan Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Hatay Şube Başkanı Kadriye Umaroğlu, vakfın amacı ve önemine değindi. Başkan Umaroğlu, “Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Hatay şubesi olarak düzenlemiş olduğumuz tanışma, kaynaşma, dayanışma kahvaltısına teşriflerinizden büyük mutluluk duyduk. Hepiniz hoş geldiniz, kıymetli misafirler” diyerek sözlerine başladı.

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Vakıfın tarihine de değinen Başkan Umaroğlu, “1987 yılında kurulan vakfımızın amacı gerek ev kadını olarak yaşamlarını sürdüren; gerekse kamu kuruluşları, özel sektör, tarım, kültür, sanat ve politika gibi çeşitli iş alanlarında çalışan kadınlarımızı il, ilçe ve köy düzeyinde ekonomik, sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda geliştirmek ve güçlendirmek, kadınlarımızı ana-çocuk sağlığı konusunda bilinçlendirip kadınlarımız arasında iletişim kurarak aralarındaki dayanışmayı geliştirip güçlendirmek, bugünkü Türk kadınının ulaştığı sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel seviyeyi tüm dünyaya tanıtmaktır. Vakıf olarak eğitimden sağlığa, üretimden kültür sanata kısaca sosyal kültürel ve bilimsel alanlarda kadınlarımızın gelişip güçlenmesi hususunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çalışmalarımıza destek veren Hatay Büyükşehir Belediyemize, Antakya Belediyemize, Mustafa Kemal Üniversitemize, kurum ve kuruluşlarımız ile hayırsever iş insanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Vakıf yeni yönetim kurulu olarak bu bizim ilk yemek-kahvaltı etkinliğimiz. Bu konuda yol gösteren yardımlarını esirgemeyerek bizleri yüreklendiren aslen eğitimci Habib-i Neccar Kültür Derneği Yön. Kurulu Başkanı Derviş Kezat hocama ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İsmet GÜLTEKİN

Editör: Haber Merkezi