Bakanlık, anlaşmayı "şiddetle kınıyoruz" diyerek, KKTC'nin göz ardı edilmesini ve GKRY'nin adanın tek temsilcisi olarak görülmesini eleştirdi. MSB, bu yaklaşımın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Alzheimer'dan ölenlerin sayısı yaklaşık iki katına çıktı Alzheimer'dan ölenlerin sayısı yaklaşık iki katına çıktı

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelesi ve hudut güvenliği hakkında bilgi verdi. 1 Ocak’tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1963’e ulaştığını belirten Aktürk, Irak ve Suriye’de gerçekleştirilen hava harekâtlarında 27 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Aktürk ayrıca, son bir haftada yasa dışı geçiş teşebbüslerinin önlendiğini ve sınırdan geçmeye çalışan 75 bin 332 kişinin engellendiğini duyurdu. Türkiye’nin uluslararası misyonları ve eğitim faaliyetleri hakkında da bilgi veren Aktürk, özellikle NATO tatbikatları ve savunma anlaşmalarına değindi.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında imzalanan Üçlü Mutabakat Metni’nin de altını çizen Aktürk, bu anlaşmanın savunma işbirliğini güçlendireceğini belirtti.

Ayrıca, MSB, İsrail’in Gazze’de sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumun bu konuda harekete geçmesini ve ateşkes sağlanmasını talep etti.

Muhabir: İsmet Gültekin