Dünya Tütünsüz Günü kapsamında Çevre Sağlığı Birimi tarafından 15 ilçede organize edilen etkinlikler, dün gerçekleştirildi. İskenderun Primemall AVM'de düzenlenen etkinliğe Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı İlhami Sönmez, İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Buket Baş Karaca ve Türkiye Yeşilay Vakfı Hatay YEDAM temsilcileri katıldı.

Bu etkinliklerde vatandaşlara tütün bağımlılığı hakkında önemli bilgiler verildi ve çeşitli farkındalık çalışmaları yapıldı. Etkinlik alanında kurulan stantlarda, katılımcılara tütün kullanımının sağlık üzerindeki olumsuz etkileri ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Ayrıca, tütün bağımlılığının solunum ve kalp-damar sistemi üzerindeki zararları, kanser riski ve genel yaşam kalitesini düşürücü etkileri üzerinde duruldu.

Etkinlikler kapsamında karbondioksit ölçümleri yapıldı ve tütün ürünlerinin kullanımı sonucu vücutta biriken zararlı maddelerin tespiti gerçekleştirildi. Bu ölçümler sayesinde, sigara ve diğer tütün ürünlerinin vücut üzerindeki anlık etkileri somut verilerle vatandaşlara gösterildi.

Alzheimer'dan ölenlerin sayısı yaklaşık iki katına çıktı Alzheimer'dan ölenlerin sayısı yaklaşık iki katına çıktı

Tütün bağımlılığını bırakma yöntemleri hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla, uzmanlar tarafından birebir bilgilendirme seansları düzenlendi. Bu seanslarda, sigarayı bırakmak isteyen kişilere, başarılı bir şekilde bırakmanın yolları, alternatif tedavi yöntemleri ve destek mekanizmaları hakkında detaylı bilgi verildi. Ayrıca, bu konudaki çeşitli kaynaklara ve destek hatlarına nasıl ulaşılabileceği anlatıldı.

Etkinlikte ayrıca, tütün ürünlerini bırakmak isteyenler için hazırlanan broşürler dağıtıldı. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi