Deprem felaketi ardından ilimiz Hatay’da depremzedelere geçici ve acil gelir desteği sağlayabilmek için atılan adımlardan biri TYP personeli almaktı. İşe alınan binlerce depremzede TYP çalışanı gelir elde etmiş ve ailelerine bakabilme imkânı yakalamıştı.

“BU AYRIM NEDEN YAPILDI?”

Hatay'da Mevlit Kandili idrak edildi Hatay'da Mevlit Kandili idrak edildi

Önceki aylarda TYP çalışma sürelerinin sonlandırıldığı ifade edilen TYP çalışanlarından yaklaşık 30 kişinin tekrar işe başlaması tepkilere neden oldu. İşe alınmayan binlerce TYP çalışanı; “Bizlere süreniz bitti denilmiş ve sesimizi duyurmaya çalışırken yaptığımız onca açıklama ardından işe tekrar alınmayacağımız bildirilmişti. Şimdi ise TYP çalışanlarından bazılarının tekrar işe başladığını öğrendik. Sebebi nedir merak ediyoruz. Bu ayrım neden yapıldı soruyoruz.” Diyerek yetkililere seslendiler.

VALİ MASATLI AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE İFADE ETMİŞTİ

Daha önce Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen Deprem Bölgesi İstihdam Değerlendirme Toplantısı'nda, “TYP, vatandaşlarımıza geçici gelir desteği mahiyetinde olup, TYP yoluyla kalıcı kamu personeli statüsü verilmesi isteği, gerek yasalarımıza göre gerekse diğer mevcut uygulamalarımıza göre imkansızdır. Ayrıca diğer vatandaşlarımız açısından da bu tabi ki adaletsizlik oluşturacaktır. Zira TYP, kalıcı kamu personeli olmanın bir yolu değildir, bunun yolları kanunlarımızda da açıkça belirtilmiştir.”

“YENİLENMESİ MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR”

“Geçtiğimiz günlerde kontenjanı onaylanan ve şu an sürecin devam ettiği 650 kişinin TYP üzerinden istihdam edilmesinin kurasını bir mani olmaz ise 11 Haziran Salı günü noter huzurunda AFAD İl Müdürlüğümüzün toplantı salonunda gerçekleştiriyor olacağız. Biliyorsunuz geçen haftalarda 2 bin 500 kontenjan program tamamlanmıştı, dolayısıyla bunların yenilenmesi mümkün görünmüyor.” İfadelerini kullanmıştı. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi