6 Şubat deprem felaketi ardından adeta yıkılan enkaz şehir Hatay’da her alanda görev alan ve aynı zamanda depremzede olan binlerce TYP personelinin dün itibariyle görevlerine son verildi. Sesimizi Duyan Yok Mu?” diyerek açıklama yapan TYP’liler hakları olan işlerini geri istedi.

Savunma sanayinin yarınları için gençlerimize odaklanacağız Savunma sanayinin yarınları için gençlerimize odaklanacağız

“NORMALLEŞME UMUDUNU BİZLER YARATTIK VE ŞİMDİ UMURSANMIYORUZ”

İşine son verilen yaklaşık 2500 TYP personeli adına açıklamalarda bulunan 1.etap TYP personeli Zeynep Özdemir, “Bugün burada 2500 Depremzede TYP Arkadaşım adına sesleniyorum. Bizler yaklaşık 1,5 yıl kadar önce 6 Şubat tarihinde asrın felaketini yaşadık. Yıkıldık, enkaz altında kaldık ailelerimizi, sevdiklerimizi kaybettik ama yılmadık, umut ettik var gücümüzle çalıştık. Memleketimiz için, depremzede halkımız için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. üHatay, deprem bölgesi illeri arasında en çok yıkım alan il iken, çalışmalarımız, çabamız sayesinde yine Hatay en çok umudu içinde barındıran il oldu. Bunun en büyük sebebi ise yine bizleriz... üBizler deprem felaketinin hemen sonrasında gönüllü olarak çalışmış ve ardından TYP Personeli olarak görevine devam etmiş binlerce “DEPREMZEDE” Vatandaşız.” Dedi.

“BİZLER DEPREMZEDE OLDUĞU UNUTULAN TYP’LİLERİZ”

“Bizler, enkaz kaldırma, yardım ulaştırma, yemek dağıtımından, temizlik ve hijyen ile aklınıza gelebilecek her türlü çalışmaları yapmış Depremzede TYP çalışanlarıyız. Bizler Memleketimiz için hayata yeniden dönebilmek adına çalışan Depremzede TYP’lileriz. Bizler hali hatırı sorulmayan, evi, barkı, işi yıkılmış aile bireyleriniz kaybetmiş depremzede olduğu unutulan TYP’lileriz.”

EVİMİZE ÇOLUĞUMUZA ÇOCUĞUMUZA NASIL EKMEK GÖTÜRECEĞİZ?

Özdemir;  “Yaşadığımız şehir bizim evimizdir. Biz evimizi barkımızı işimizi kaybettik. Hiçbir şeyimiz yokken Devletimiz bize bir yol gösterdi. Bizde buna sevinmiş ve ona göre hayatımızı düzene sokma umuduna girmiştik. Kimimiz çalışarak geride kalan aile fertlerine umut oldu, kimi evini, barkını, işini yeniden kurma umuduyla çalıştı.  Hatay, Türkiye genelinde yapılan uygulamalarla aynı kefeye koyulmamalıdır. Hatay yıkık enkaz bir şehirdir. Hatay’da hiçbir şey normale dönmedi. Herkes diğer şehirlerde otellerde, evlerde kalıp memleketi terk etmişken bizler buradaydık. Bu personeller bir kuru ekmek yiyip şehri için mücadele etmiştir. Bizim derdimiz memleketimiz iken; Bugün herhangi bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmış 2500 depremzede vatandaşız.  Bizim umutlarımız ne olacak? Biz evimize çoluğumuza çocuğumuza nasıl ekmek götüreceğiz? Yapılan haksızlığı haykırmak istiyoruz. Bizler unutulacak, umursanmayacak, memleketine faydası olmayan vatandaşlar değiliz… Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz.  Hatay normale dönene kadar bırakın çalışmaya devam edelim. Bırakın memleketimizi ayağa kaldıralım. Bu sefer sesimizi duyun, Çekilen o kadar çile, verilen o kadar mücadele bu şekilde sonlanmamalıdır.  Vicdanınıza sesleniyorum. SESİMİZİ DUYAN YOK MU?” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi