Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan ücretli öğretmenler için olumsuz gelişmeler yaşanıyor. Ücretli öğretmenlerin, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin atanmasıyla birlikte görevlerinin sona ermesi bekleniyor. İşte detaylar...

TARİHİN EN BÜYÜK ÜCRETLİ ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ YAPILDI

2023-2024 eğitim-öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde tarihin en büyük ücretli öğretmen görevlendirmesi gerçekleşti. 18,7 milyon öğrenci sayısına yeterli öğretmen bulunamaması ve yapılması planlanan 20 bin öğretmen atamasının gerçekleştirilememesi bu duruma sebep oldu. Ancak, ücretli öğretmenlerin görev süresi Danıştay'ın kararı ile belirlenecek olan atamalarla sona erecek.

DANIŞTAY DAVASI ATAMALARI GECİKTİRDİ

Atamaların gecikmesindeki en büyük etken, çeşitli sendikaların mülakat uygulamasına itiraz etmesidir. Sendikalar, mülakat uygulamasına karşı Danıştay'a dava açtı ve bu süreç öğretmen atamalarını durdurdu. Danıştay'ın kararını yakın bir tarihte açıklaması bekleniyor ve atamaların bu karar doğrultusunda hızla yapılacağı tahmin ediliyor.

Sakarya Akademi’de yeni dönem heyecanı Sakarya Akademi’de yeni dönem heyecanı

ATAMALAR SONRASI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN GÖREVİ SONA ERECEK

Danıştay'ın vereceği kararın ardından 20 bin öğretmenin ataması yapılacak ve bu atamalar sonrasında birçok ücretli öğretmenin görevi sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin atanması ile ücretli öğretmenlerin ya görev yerlerinin değiştirileceğini ya da görevlerinin sonlanacağını duyurdu.

Muhabir: Doğanay Yiğitoğlu