6 Şubat ve ardından yaşanan depremlerle büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da merkez ve merkeze bağlı ilçelerde elektrik, internet ve su kesintileriyle birlikte en ciddi sorunların başında ulaşım sorunu geliyor.

Normalleşmeye çalışan Hatay halkı, ulaşım sorunu nedeniyle işlerine gidemiyor. Eli kolu bağlı bir şekilde sorunlarını halledemiyor. Eğitimin de kısa bir süre sonra başlayacağı düşünülürse ulaşım probleminin biran önce çözüme kavuşturulması bekleniyor.

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLUYOR

Hatay’ da toplu ulaşımı sağlayan Özel Halk Otobüslerinin günün belirli saatleri arasında ve çok seyrek sefer düzenlemesi, yıkım nedeniyle güzergâhların şehir merkezi dışında olması vatandaşları zor duruma sokuyor. Saatlerce otobüs bekleyen vatandaşlar, hava koşulları nedeniyle hem mağdur oluyor, hem de işlerini halledemiyor.

SAATLERCE BEKLE OTOBÜS YOK! GELEN OTOBÜS ÜCRETİ İSE AYRI BİR SORUN

Eren’den Bayındır’a Hayırlı Olsun Ziyareti Eren’den Bayındır’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Yol ücretlerine yapılan olağanüstü zamlara rağmen kendileri de depremzede olan Özel Halk Otobüsleri işletmecileri ise; akaryakıt zamları ve artan maliyetler nedeniyle bin bir emekle sahip oldukları otobüslerinin kontağını açmaya çekiniyor.

Hem vatandaş hem de halk otobüsü sahipleri durumdan rahatsız ve sorunun bir an önce çözülebilmesi için yetkililerin adım atmasını bekliyor. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi