Dışişleri Bakanlığı, UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne dört farklı çok uluslu dosyanın kaydedildiğini duyurdu.

Dosyaların başlıkları Tezhip Sanatı, İftar ve İftar ile İlgili Sosyo-Kültürel Gelenekler, Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası, Sedef Kakma Sanatı olarak belirlendi. Konuya dair Dışİşleri Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, “Türkiye’nin koordinatörlüğünde Azerbaycan, İran, Özbekistan ve Tacikistan’la sunulan Tezhip Sanatı ve İran’ın koordinatörlüğünde, Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan’la hazırlanan İftar ve İftar ile İlgili Sosyo-Kültürel Gelenekler başlıklı çok uluslu adaylık dosyalarının Botsvana’nın Kasane şehrinde 4 Aralık’ta başlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası Komitesi’nin 18. Oturumu’nda UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne kaydedilmiştir”denildi.

Antakya'nın Tarihi Yeniden Hayat Buluyor Antakya'nın Tarihi Yeniden Hayat Buluyor

UNESCO’nun almış olduğu bu karar ile birlikte Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras sayısının 30’a ulaştığı ifade edildi. Doğanay Yiğitoğlu

Editör: Haber Merkezi