6 Şubat depreminin ardından yaraları sarmak adına Hatay’ı ikinci kere ziyaret eden İzmir, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerin üniversitelerinden gelen gönüllü öğrenciler, İskenderun başta olmak üzere, Samandağ ve Defne de birçok öğrenci, çocuk ve aileleriyle bir araya geldi.

Ege, Marmara, Medeniyet, Dokuz Eylül, İstanbul, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Ankara, Haccettepe ve ODTÜ’den gelen gönüllü öğrenciler Hatay’ın üç farklı bölgesinde gruplara ayrılarak, depremin yaratmış olduğu tahribatı en aza indirmek adına etkinliklerine başladı.

İskenderun’da İlk olarak, Nobel Akademi başta olmak üzere birçok dershaneye giderek öğrencilerle biraraya gelen üniversite öğrencileri, mezun olacak ve tercih aşamasındaki öğrencilere kendi üniversitelerini tanıtarak onların da kendileri için yol çizmelerine yardımcı oldu.

Nobel Akademi Eğitim Kurumu’nda öğretmenlerin öncülüğünde öğrencilerle buluşan üniversiteli gönüllü öğrenciler, düzenledikleri ‘Üniversite Tanıtım Semineri’yle de hem öğrencilerin üniversiteler hakkında merak ettikleri soruları yanıtladı, hem de kendi üniversitelerini tanıtarak öğrencileri kendi üniversitelerine davet etme imkanı buldu.

ÇOCUK KAHKAHALARIYLA DEFNE CIVIL CIVIL RENKLERE BOYANDI

İskenderun’da gerçekleştirilen öğrenci buluşmasının ardından, Hatay’daki ikinci durak yerleri olan Defne’de de çocuklar ve aileleriyle biraraya gelen Üniversiteli Gönüllü Öğrenciler, ilkini Yeşilpınar Mahallesi olmak üzere ikincisini Samankaya Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri ‘Çocuk Buluşması’ etkinliğiyle de Defne’yi tekrardan çocuklarla birlikte cıvıl cıvıl renklere boyadı.

‘Öğrenciler Konteynerde Ders Çalışamıyor’ ‘Öğrenciler Konteynerde Ders Çalışamıyor’

ü‘Bir tutam mavi aldık, bir tutam sarı, bir tutam da mor’ sloganıyla Defne’yi yeniden çocukların yüzlerindeki gülümsemelerle cıvıl cıvıl renklere boyadıklarını ifade eden gönüllü öğrenciler, ‘Çocukların neşesini griye boyamak isteyenlere karşı gökkuşağının altında buluştuk’ ve ‘Çocuklar hep gülsün’ diyerek çıktıkları yolculukta çocuklarla birlikte şarkılar söyleyip, dans etti.

“I, DANİEL BLAKE SİNEMA ETKİNLİĞİNE BEKLİYORUZ”

Hatay’a yapılacak son etkinlikte ‘Üniversite Tercihlerini Konuşuyor’ sloganıyla düzenlenecek olan ‘Açıkhava Sineması’nda Hatay’daki tüm öğrencileri Arsuz’da buluşmaya davet eden gönüllü öğrenciler, ‘I, Daniel Blake’ isimli filmin izleneceği ücretsiz sinema etkinliğinin bugün saat 19,00’da Karaağaç Üçağaç Kültür Evi’nde gerçekleşeceğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi