Hatay Doğa Koleji, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kapsamında önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Emekli Tuğgeneral ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Naim Babüroğlu’nun katılımıyla düzenlenen konferansın başlığı “Millî Mücadele Ruhu: Atatürk ve Hatay’ın Yeniden Dirilişi” olarak belirlendi.

"Nükleer teknolojiye yönelik yaptırımlar kaldırılmalı" "Nükleer teknolojiye yönelik yaptırımlar kaldırılmalı"

Konferansın açılış konuşmasını yapan Hatay Doğa Koleji Kurucu Başkanı Sevar Şahutoğlu, 19 Mayıs’ın Türk Gençliğine emanet edilen ulusal bağımsızlık mücadelesinin başlangıç tarihi olduğunu vurgulayarak, aynı zamanda Hatay’ın tarih boyunca gösterdiği diriliş ruhunu hatırlattı. Geçtiğimiz yıl yaşanan depremin şehir ve halk üzerindeki etkilerine de değinen Şahutoğlu, milli birlik ve beraberlik ruhunun zorlukların üstesinden gelmede en büyük güç olduğunu vurguladı.

Konuşmasına öğretmenlere olan minnetini ifade ederek başlayan Babüroğlu, heyecanlı ve coşkulu gençlerin önünde konuşmanın ayrı bir imtiyaz olduğunu belirtti. Genç öğrencilere tavsiyede bulunan Babüroğlu, ‘’hayatınız boyunca unutmayın suyla taşın mücadelesini daima su kazanır. Çünkü bitmeyen tükenmeyen bir azimle sürekli damlar damlar ve o kayanın üzerine oyuk açar. Su, sabrından azminden tükenmeyen sürekliliğinden. Onun için hayatınız boyunca hiçbir şeyden azminizi sakın bir adım geriye götürmeyin. Üç şeye dikkat etmeniz gerekiyor. Babüroğlu, “ Üşenmeyeceksin, Ertelemeyeceksin, Vazgeçmeyeceksin” eğer üşenirsen ertelersen vazgeçersen buralarda olmazsın eğer o Türk İstiklal Kadrosu, Millî Mücadele Kahramanları düşüncelerinde bir saniye üşenme, erteleme, vazgeçme olsaydı hiçbirimiz burada olmayacaktık. Cumhuriyette olmayacaktı.’’ İfadelerini kullandı. Bütün büyük yolculukların bütün mücadelelerin başlangıcı tek bir adımdır. Siz adımı atın gerisi gelecektir.

Babüroğlu, Mustafa Kemal’in yaşamı boyunca gerçekleştirdiği büyük başarıları ve Türk milletine kazandırdığı değerleri anlattı. Cumhuriyet’in önemine ve liyakatinin fırsat eşitliği olduğuna dikkat çeken Babüroğlu, örneklerle Cumhuriyet’in getirdiği imkanları vurguladı.

Konferansın sonunda Naim Babüroğlu’na çiçek ve plaket takdim edildi. Katılımcıların kitaplarını imzalatma isteğini geri çevirmeyen Babüroğlu, etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi