📌 Gençler en büyük risk grubunda!
Türkiye'deki araştırmalara göre, gençler arasında uyuşturucu kullanımına başlama nedenlerinin başında merak, çevresel faktörler ve sosyal medyada özendirme geliyor. Uzmanlar, ailelerin çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurması, spor ve sanat gibi alanlara yönlendirmesi gerektiğini belirtiyor.

📌 Sosyal medya uyuşturucuya kapı mı aralıyor?
Uyuşturucu tacirleri, artık sosyal medya ve internet üzerinden gençlere ulaşarak madde kullanımını teşvik ediyor. Kolluk kuvvetleri, sanal ortamda yürütülen operasyonlarla bu tehdide karşı ciddi önlemler alıyor.

Sosyal Medya Etkileyicilerine Yönelik Eğitimin Üçüncüsü Yapıldı

📌 Tedavi ve rehabilitasyon sürecinde eksiklikler var mı?
Türkiye’de AMATEM ve ÇAMATEM gibi merkezler tedavi süreçlerinde önemli bir rol oynasa da, bağımlılıktan kurtulan bireylerin sosyal hayata kazandırılması için istihdam ve destek programlarının daha da geliştirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

📌 Uyuşturucuyla mücadelede hangi ülke başarılı?
Bazı ülkeler, uyuşturucu bağımlılarını topluma yeniden kazandırmak için farklı modeller geliştirirken, Türkiye "Uyuşturucusuz bir yaşam" hedefiyle hareket eden ülkeler arasında yer alıyor.

Madde Bağımlılığı Ile Mücadelede Ramazan Bir Şans

Bağımlılık geleceğimizi tehdit ediyor!
Uyuşturucu kullanımı, sadece bireyleri değil, aileleri ve tüm toplumu derinden etkiliyor. Uzmanlar, "Bağımlılıkla mücadelede önleyici çalışmaların artırılması, gençlerin farkındalığının yükseltilmesi ve toplumun bilinçlendirilmesi" gerektiğinin altını çiziyor.

Varis tedavisinde yenilikçi lazer yöntemiyle hasta kısa sürede ayağa kalkıyor Varis tedavisinde yenilikçi lazer yöntemiyle hasta kısa sürede ayağa kalkıyor

👉 Sizce uyuşturucuyla mücadelede daha etkili adımlar nasıl atılabilir?

Muhabir: Kenan Cengiz