Balıkesir’de planlı kalkınma dönemi başladı Balıkesir’de planlı kalkınma dönemi başladı

Jeopolitik Gerilim ve ABD Verileri Altın Piyasasında Belirleyici Olacak

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar, bölgesel gerilimlerin tırmanmasına neden olurken altın fiyatlarını destekleyen en önemli faktörlerden biri haline geldi. Aynı zamanda ABD’den gelecek olan tarım dışı istihdam verileri, FED’in faiz politikasıyla ilgili beklentileri şekillendirecek.

Ons Altın 2657 Dolarda: Yükseliş Sürecek mi?

Küresel piyasalarda ons altın fiyatı 2657 dolar seviyesinde seyrediyor. ABD dolar endeksi ise haftaya 100,45 seviyesinden başlarken, zayıf doların altın fiyatlarını desteklediği görülüyor. Analistlere göre, FED’in kasım ayındaki toplantısında faiz indirimine gitme ihtimali %53 olarak fiyatlanıyor.

Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?

Geçtiğimiz hafta ons altın 2685 dolar, gram altın ise 2950 TL seviyesini test etti. Uzmanlar, merkez bankalarının faiz indirimlerine yönelmesi, jeopolitik risklerin artması ve Çin’in teşvik paketleriyle altının değer kazandığını belirtiyor. Bu faktörler, altın fiyatlarını daha da yukarı taşıyan etkenler olarak öne çıkıyor.

Altın Alınmalı mı, Satılmalı mı?

ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklanılması gerektiğini belirtti. Eryılmaz, “Altında volatilite artabilir, aşırı alım bölgesine girildi. Kısa vadede düzeltmeler olabilir, alım yapacaklar kademeli ilerlemeli” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi