Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Valiliği ve İskenderun Teknik Üniversitesi işbirliğinde düzenlenenü “Eski Yapılar, Yeni Kullanımlar” isimli sergi açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

POLİS EVİNİN 3. KATINI ÇIKMAYA BAŞLADIK

Evrenin en büyük kara delik jet çifti keşfedildi Evrenin en büyük kara delik jet çifti keşfedildi

Antakya Konağının hemen yanında bulunan Antakya Oteli ve Polis evi çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali doğan: “Antakya Konağının hemen yanında Antakya Oteli vardı ve ben göreve başladığımda yıkılmıştı. Bu alana 6-7 katlı bir Polis Evi yapılması planlanıyordu fakat bu proje sonucunda hem bu tarihi öneme sahip binaların görselliği, hem de şehrin silueti bozulacaktı. Bu sebeple bu projenin yapılmasını kabul etmedim ve Polis Evinin yapılacağı alanı değiştirdik. Antakya’nın hemen çıkışında yapımına başladığımız Polis Evinin şuan hali hazırda 3. katını da çıkmaya başladık. İnşallah kısa bir süre içerisinde yapımını tamamlayarak Hataylıların, polislerimizin hizmetine sunacağız.” dedi.

KURTULUŞ CADDESİ YAYALAŞTIRILACAK

Vali Doğan: “Göreve başladığımız ilk günlerde şehrimizin tarihi ve kültürel dokusuyla ilgili neler yapabiliriz amacıyla sayın Vekillerimizle zaman zaman toplantılar yapıyorduk ve orada Kurtuluş Caddesi’nin yayalaştırılması kararını vermiştik. üKurtuluş Caddesi 2 bin yıl önce Roma İmparatorluğu Döneminin en meşhur caddelerinden biri ve ilk aydınlatılan cadde. Fakat bugün çok kötü bir görüntü ile var olan bir cadde durumunda. 3 yıl geçmesine rağmen hala bu caddenin yayalaştırılamadı. Bu proje biran önce hayata geçirilmeli, bu bina ve Kurtuluş Caddesi arasındaki Eski Antakya diye tabir ettiğimiz bölgedeki tarihi varlıklarımızda restore edilerek halkımızın, ziyaretçilerimizin hizmetine sunulması gerekmektedir. Biz tarihi ve kültürel varlıklarımızı tekrardan işlevselleştirelim ve halkımızın hizmetine sunalım düşüncesiyle büyük gayret gösteriyoruz” dedi.ü Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi