50 binin üzerinde insanın ölümüne sebep olan depremlerin ardından, “ Deprem Gönüllüleri” sağ olup olmadığını bilmedikleri kayıp canları arıyorlar.

Çok sayıda depremzede aile hala mezarlarda, hastanelerde ve sosyal medya paylaşımlarında kayıplarını arıyor. Aileler, “Çocuklarımızın kemikleri bile olsa bulunmasını istiyoruz” diyor.

KAYIP SAYISI BELİRTİLMEDİ

6 Şubat"ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaç kişinin kaybolduğuna dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat kimlik tespiti yapılamadan gömülen cenazelerin sayısı, durumun ciddiyetine dair fikir veriyor.

Hatay’da halen kimliği belirlenememiş yaklaşık 1000 cenaze olduğunu söyleniyor. Bu veriler, DNA ve parmak izi örnekleri alınıp fotoğrafları çekildikten sonra kimliksiz bir şekilde defnedilen depremzedeleri kapsıyor. Yakınlarını hiçbir yerde bulamayan kayıp aileleri ise mezarlıklar, savcılıklar ve hastaneler arasında mekik dokuduklarını anlatıyor.

Bazıları ise enkazlarda yakınlarına dair hiçbir kanıt bulamadı. Ambulanslar çıkarılan yaralıları ülke genelinde müsait olan hastane yataklarına taşıdı, bazıları da tedavi için uzak ve büyük tesislere nakledildi. Kayıpların fotoğraflarının yer aldığı afişler ve bilgi sahibi olanların iletişime geçmesi için yapılan çağrılar, Kahramanmaraş'ın merkezinden Hatay'ın dört bir yanındaki şehirlere kadar ulaştırıldı.

VATANDAŞLAR AİLELERİNİ ARAMAYA DEVAM EDİYOR

Mücbir Sebep Halinin Uzatılması Bizi Rahatlatmadı Mücbir Sebep Halinin Uzatılması Bizi Rahatlatmadı

Vatandaşlar, Türk yetkililerin depremlerden sonra neden kayıp kişilerle ilgili bir veri tabanı oluşturmadıklarını, rutin olarak toplanan mevcut kimlik ve tıbbi veri yığınlarını kapsamlı mülkiyet kayıt verileriyle birleştirerek çaresiz ailelere yakınlarını kayıp olarak kaydettirmenin bir yolunu sunmadıklarını merak ediyor. umutlarını yitirmeden her yolu deneyerek canlarını aramaya devam ediyor. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi