CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM'de iktidara seslenerek söz verdiği eşya yardımını bir an önce yapması için tekrar çağrıda bulundu.

Verilen sözler tutulmadı, vatandaş mağdur edildi diyen Milletvekili Güzelmansur “İktidar deprem bölgesinde vatandaşı garip ve yetim bıraktı” dedi.

Milletvekili Güzelmansur, TBMM’de yaptığı açıklamada “İktidar genel seçimler öncesinde depremzede vatandaşlara verdiği birçok sözün üzerine yattı. Bunlardan biri de eşya yardımı, insanlara evlere girmeyin devlet eşya yardımı yapacak denildi. Depremzedelerden başvurular alındı, zarar tespit tutanakları tutuldu. Afet ve Acil Durum Merkezi (AFAD) tarafından ödemeler yapılacak denildi.

42 BİN 330 KONUT TESLİM EDİLMİŞ EDİLECEK 42 BİN 330 KONUT TESLİM EDİLMİŞ EDİLECEK

Depremin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen eşya yardımı ödemesi yapılan bir tane bile depremzede yok. Eşya yardımı olarak bugüne kadar ödenen bir kör kuruş yok.

Bir iktidar partisinin depremzedeyi kandırması ne vicdana ne ahlaka sığar. Böyle yalanlar vatandaşın devlete olan güvenini zedeler. Söz verdikleri eşya yardımını bir an önce yapmaya davet ediyorum” dedi. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi