Asrın felaketi ardından ailelerini, sevdiklerini, akrabalarını kaybedenlerin umutlu bekleyişi hala devam ediyor. Her platformda seslerini duyurmak için uğraşan aileler kayıplarının akıbetinin artık dile getirilmemesinden dertli olduklarını ifade ederek, “6Subatdepremkayiplari” adında yeni bir sayfa açtıklarını ve seslerini duyurmaya çalışacaklarını belirttiler.

MKÜ’de Öğrenci Dekanlığı Kuruldu MKÜ’de Öğrenci Dekanlığı Kuruldu

SESİMİZİ ARTIK DUYUN LÜTFEN

“Deprem felaketinde kayıplarını bulamayan vatandaşlar” Kimi kardeşini, kimi kızını, kimi anne-babasını arıyor aylardır hükümete seslenerek haykırıyorlar. Defalarca eylem yaptılar, Ankara’ya meclise gidip milletvekilleri ile görüştüler, araştırma komisyonu kurulmasını istediler. Bugün yine kayıpları için bir araya gelerek sosyal medya sayfasından herkese ulaşmaya çalışıyorlar.

DUA EDECEK BİR MEZARIMIZ OLSUN

Her gün yeniden acı çektiklerini belirten acılı aileler, kayıp yakınlarının sadece bir tırnak, dua edecek bir mezar istediklerini söyledi. Aileler; “ felaketin yıl dönümünde gidecek yerimiz yoktu enkazlara çiçek bıraktık. Bu acımızı nasıl dindireceğiz. Lütfen sesimizi duyun. Bayramlarda gelip geçiyor, hangi toprağa gidip sarılalım? Molozları aniden kaldırdınız, canlı mı, ölü mü bilemedik. Yetkililer kayıplarımızı bulamıyorsa bizi de bir enkaza gömsünler, sadece bedenimiz yaşıyor birer ölüyüz! Ya canlarımızı bulun ya da bizi de toprağa gömün.” Dediler. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi