Hatayspor, Süper Lig'de yarın Alanyaspor'a konuk olacak Hatayspor, Süper Lig'de yarın Alanyaspor'a konuk olacak

Hatayspor Geçmiş dönem Denetleme Kurulu Başkanı Mithat Baklacı, görevden ayrılırken Kulübe 2 milyon Euro le artı para bıraktıkların söyledi.

Mithat Baklacı kulübün borç içinde olduğuna yönelik söylemler üzerine yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: “Öncelikle yeni seçilen Hatayspor yönetimine başarılar diliyorum. Yeni yönetimde geçmiş yönetimde beraber çalıştığımız arkadaşlarımızda var. Hatayspor menfaatleri düşünülerek ve istişare ile ortak karar ile yeni yönetime devrettik. Her şey Hatay ve Hatayspor’un menfaatleri düşünülerek yapılmıştır. Ben Denetleme Kurulu raporunu kurulda görevli 2 denetleme kurulu üyesi arkadaşım ile yeminli mali müşavir kulüp muhasebecisi ile hazırladım ve Hatayspor’un tahakkuk eden 153 milyon borcu genel kurula sundum ve ibra edildi.”

ASIL AMAÇ HATAYSPOR’U YAŞATMAK OLMALI
“Hatayspor süper lig takımı gelir ve giderleri vardır. Borcu ve sermayesi vardır . Bu kulübün sermayesi 40-50 milyon Euro’dur. Hatayspor’un isim Hakkı yıllık 10 milyon Euro’dur. Ortalama gelirleri yıllık, naklen yayın, reklam, federasyon gelirleri 6 milyon Euro’dur. Hatayspor’un geçmiş borçlarını şişirerek enkaz devraldık edebiyatı yaparak geçmiş yönetimin başarısını gölgeleyemez itibarsızlaştıramaz.
Hatayspor 153 milyon borç ile devredilmiş kongreden 1 hafta sonra Dela Basiru İtalyan Lazio takımına 7 milyon Euro’ya satılmıştır . Yaklaşık 3 milyon Euro artı para ile devredilmiştir. Bu konuları açarak çok şey yazabilir konuşabilirim. Ama gündemimiz bu olmamalı . Hatayspor yönetimine ne muhalifiz nede rakibiz. Hepsi arkadaşlarımız ve destekliyoruz. Yanlarında olacağız Tek gündemimiz Hatay’ı ayağa kaldırmak ve Hatayspor’u yaşatmak olmalı.” Doğanay Yiğitoğlu

Editör: Haber Merkezi