Apple, iPhone 16 modellerini tanıttı ve fiyatlarını açıkladı Apple, iPhone 16 modellerini tanıttı ve fiyatlarını açıkladı

Dijital bağımlılığın gençlerin geleceğini çalma noktasına geldiğini, Dünyada da bu konunun tartışıldığını ,Özellikle Amerika’daki okul baskınlarında, öğrencilerin oyun platformlarına üye olup oradan kendilerine kahraman olarak belirledikleri şahsiyetleri taklit etmek suretiyle arkadaşlarını katlettiğini, öğretmenlerini gözünü kırpmadan öldürdüğünü tüm dünyanın görüp izlediğini hatırlatan Hatay milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye’de de bunun yanlış uygulamalarına zaman zaman şahit olunduğunu en son Eskişehir’de yaşanılan acı olayla görüldüğünü anlattı.
Hatay milletvekili ve TBMM dijital mecralar komisyon başkanı Hüseyin Yayman, gençlerin sağlıklı bir ruh haline kavuşması ve belirli hobilere sahip olmasının önemine dikkat çekerek şöyle devam etti:
“Önümüzdeki dönemde dijital bağımlılık konusunda uzmanları çağıracağız. TBMM’de uzmanları dinleyeceğiz ve komisyonumuzda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Çünkü dijitale sahip olan geleceğe sahip olur. Gençlerimizi, Türkiye’nin geleceği olarak görüyoruz. Gençler gerçekten daha nitelikli bir eğitim ve öğretime sahip olmalılar. Tabii ki bilgisayar teknolojileri, dijital teknolojiler onların olumlu yönde gelişmesi için kullanılmalı; ama bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı’yla da görüşmek suretiyle okullarda artık müfredata dijital okur-yazarlığın konulması ve tüm ekosistemde; veliler, anne-babalar, öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı ve tüm paydaşların birlikte hareket etmesi ve bir çerçevenin, topluluk kuralları benzeri bir etik kodların belirlenmesi noktasında tekliflerimiz, çalışmalarımız olacaktır”
 

Muhabir: Zeynep Yüksek