CHP Defne ilçe başkanı Ozan Öfkeli, tehlike saçan ve acilen yıkım programına alınması gereken binalarla ilgili olarak açıklama yaptı.

Kaymakam Demiryürek Vali Oldu Kaymakam Demiryürek Vali Oldu

Başkan Öfkeli yaptığı açıklamada; “Hatay’ın birçok noktasında ağır hasarlı olmasına rağmen yıkım ekiplerinin uğramadığı, yıkım programına alınmayan binalar tehlike saçmaya devam ediyor.

6 Şubat’ta yaşanan felaketten sonra yıkım ekipleri ana arterleri temizleme çalışmalarına başladı. Yıkım ekiplerinin bu güne kadar yerinde ayrıştırma yapması bir yana, ağır hasarlı olup vatandaşların çadır ve konteynerlerine yakın yıkılma tehlikesi olan binaları göz ardı etmesi kabul edilemezdir.” İfadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIMIZIN CANI TEHLİKEDEDİR

 “Özellikle Defne İlçesinde bazı köy ve mahallelere yıkım ekiplerinin neredeyse hiç girmemiş olması vatandaşlarımızın can sağlığı konusunda tehlike arz etmektedir. Yıkım programının keyfi uygulandığı iddialarına inanmak istemiyoruz. Ama vatandaşlarımızın canını tehlikeye atan binaların bir an önce kaldırılmasını vatandaşlarımızın asgari yaşam koşullarına ulaşmaları gerekliliği talebimizi yineliyoruz. Asrın felaketinde keyfi uygulamalara son verilmeli. Vatandaşlarımıza eşit hizmet gitmelidir. Yıkım ekiplerini yönlendiren ve yıkım programını yapanların, yaptıkları yanlıştan bir an önce dönmesi gerekmektedir.” Dedi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi