“Hedef Daha Temiz ve Yaşanabilir Bir Defne” “Hedef Daha Temiz ve Yaşanabilir Bir Defne”

Defne İlçe Başkanlığı’nda bir araya gelen partililer adına konuşan Kadın Kolları Başkanı Aylin Kaya, kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı güçlü bir açıklama yaptı. Kaya, Narin’in hayatını kaybetmesine neden olan şiddetin sorumlularını sert sözlerle eleştirirken, Türkiye’de çocukların ve kadınların maruz kaldığı şiddetin politik bir mesele olduğunun altını çizdi.

"NARİN’İMİZİ VAHŞİ BİR CİNAYETE KURBAN VERDİK"

Aylin Kaya, açıklamasında CHP Kadın Kolları olarak, Narin’in kaybının Türkiye’deki derin toplumsal yaraları bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. “Bir kereden bir şey olmaz” diyen anlayışın bu cinayetlerin arkasındaki temel sorun olduğunu söyleyen Kaya, çocuk istismarlarını araştırmayı reddedenlerin, kaybolan çocuklara dair verileri gizleyenlerin bu trajedilerde payı olduğunu dile getirdi.

"İSTATİSTİKLER UTANÇ VERİCİ"

Kaya, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuğun kaybolduğunu belirterek, son 8 yıldır bu konuda herhangi bir veri paylaşılmamasını eleştirdi. Adalet Bakanlığı’nın 2023 yılında 31 bin 216 çocuk istismarı davası açıldığını açıklamasına dikkat çeken Kaya, “Narin’imiz hepimizin baskısı ile 19 gün sonra bulundu. Bu vahşeti neden sakladınız?” diyerek yetkililere seslendi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU

Kadın cinayetlerinin politik olduğuna dikkat çeken Kaya, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini vurguladı. Kaya, CHP olarak iktidara geldiklerinde ilk işlerinin İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe koymak olacağını söyledi.

“KAYIP ÇOCUKLARIMIZIN HESABINI SORACAĞIZ”

Açıklamanın sonunda, CHP Kadın Kolları olarak çocuk cinayetlerinin faillerinin en ağır cezayı alması için davaları titizlikle takip edeceklerini belirten Kaya, "Bu mücadelenin sonuna kadar süreceğini" ifade etti.

Bu açıklama, Türkiye’de kadın ve çocuklara yönelik şiddetin sona ermesi için toplumsal bilincin arttırılması gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.

Editör: Canan Gül