Deprem felaketi öncesinde yol sorunu yaşayan Hatay halkının bu sorunu deprem ardından çileye dönüştü.

YOL ÇİLESİ BİTMİYOR

Deprem ardından gerek deprem nedeniyle gerekse de iş makinelerinin açtığı yol tahribatı Hatay’ın merkezine bağlı her noktasında vatandaşın karşısına çıkıyor. Çamur, çukur ile çileye dönüşen yollarda araçlar ilerleyemez hale geliyor.

ARAÇLAR ZARAR GÖRÜYOR

Kaçak Göçmen ve Kaçakçısı Tutuklandı Kaçak Göçmen ve Kaçakçısı Tutuklandı

Asfaltları yenilemeyen, yamaları düzgün yapılmayan çukurlar nedeniyle araçları zarar gören vatandaşlar; “depremden önce yine yol sorunu yaşıyorduk. Deprem ardından resmen şantiye alanında yaşıyoruz. Her yer çukur, çamur deryası. Araçlarımız zarar görüyor. Lastiklerde ciddi şekilde yarılma ve aşınma meydana geliyor.” Diyerek isyan ettiler.

Antakya ilçesine Fevzi Çakmak mahallesine bağlı ana cadde de aynı sorundan dert yanan vatandaşlar ise, “enkaz kaldırma çalışmaları nedeniyle yollar ağır tahribat yaşadı. Cadde üzerinde enkaz kaldırma çalışmaları bitti iş makinelerinin verdiği zarar büyük, bu cadde özel kadın ve çocuk hastanesine gide tek yol Ambulanslar hastaları getirirken çok zorlanıyorlar, hastalar zarar görmesin diye elinden geleni yapan şoförler çukaların derinliği karşısın hiç bir şey yapamadıklarını gördük, yetkililerin bir an önce bu yolu düzeltmesi gerektiğini söylediler.   Özellikler Antakya ve Defne ilçesinin birçok ana caddesi yaya olarak yürünmez halde olan yollarda araçlarımızla nasıl geçelim?  Tarla mı yol mu belli değil.” Dediler. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi